Odgovori na opoldansko vprašanje: grehi in zamere.

Kaj so največji neuspehi sedanje vlade? Kaj ji najbolj zamerite? Zamer (in odgovorov) ne manjka.

Objavljeno
07. oktober 2013 18.16
Delo.si
Delo.si

Andrej Umek Glavna zamera sedanji vladi, je neprestano dvigovanje davčnih bremen tako gospodarstva kot državljanov. Javna poraba je tako presegla 50% BDP (cca 52%). Ni gospodarskega sistema na Svetu, ki bi zmoglo tako obremenitev. Zato ta pomeni umiranje na obroke. Zagotovo pa pomeni prihod »evropske trojke«, čeprav ga odlaga za nekaj mesecev v najboljšem primeru za leto dni. Edina alternativa »evropski trojki« je povratek nazaj v centralno plansko gospodarstvo, katerega zametki so že opazni v odločitvah te vlade. To pa je sploh najslabša alternativa od vseh možnih. Skratka, v gospodarskem smislu gremo v popolnoma napačno smer, ki izhod iz krize odlaga v neko nedoločeno prihodnost, namesto da bi videli luč na koncu tunela. Vlada nas je pripeljala tak daleč, da postaja prihod »evropske trojke« že težko pričakovana alternativa sedanji vladi.

Miha Šinkovec Isto kot vsem od osamosvojitve dalje - pomanjkanje dolgoročne vizije razvoja Slovenije. Nihče razen njih nima koristi od 4-letnih načrtov.

Miha Čuk Začelo se je že l. 2008 s Pahorjevo veliko koalicijo. Od takrat je vse isto. In le javni dolg s poroštvi narašča. Vse drugo spominja bolj na dekadenco in »dolce far niente« na račun davčnih rezidentov. Podjetniki na oblasti krepijo svoj monopolni položaj odločanja in lastninijo.

Stanislav Skubic Žal je vsej politiki mogoče očitati enako. Najhuje je pa to, da ne vedo kaj storiti z državo, kako jo voditi, da bo državljanom bolje. Ni strategij, vse je nekako kampanjsko, čez noč na moč. Pri tej vladi je morda dobro vsaj to, da so se strasti nekoliko umirile. Je pa tudi res, da vse tisto kar je bilo zavoženo v 23 letih, nihče ne bo mogel urediti v nekaj mesecih, to bo proces. Za to pa so potrebne spremembe, zamenjati ljudi v politiki in izključiti ZJ in JJ, o tem pa odločamo samo volilci.

Valvazora Janeza Da lopovi še vedno niso na Dobu!