Odgovori na opoldansko vprašanje: odstop ministrice?

Na kratko: Naj odstopi. Toda, zakaj so jo imenovali?

Objavljeno
24. marec 2014 15.20
Posodobljeno
24. marec 2014 17.00
Novi ministri
Delo.si
Delo.si

Ministrica se še dobro ni usedla na ministrski stolček, že se govori o njenem morebitnem odstopu.

Alenka Trop Skaza je tarča zaradi moževega podjetja, v katerem je bila do prihoda na ministrsko mesto prokuristka. V zadnjem tednu je v javnosti završalo, da je najugodnejšo ponudbo za gradnjo novomeške urgence oddalo podjetje, katerega večinski lastnik je mož ministrice Alenke Trop Skaza.

Dilema zdravstvene ministristrice Alenke Trop Skaza: uživati čast prve dame zdravstva ali omogočiti moževemu podjetju milijonske posle. Oboje pač ne gre.

Po odstopu Tomaža Gantarja je Alenka Bratušek kar tri mesece iskala njegovega naslednika, saj je bilo kandidatov, ki bi bili pripravljeni sprejeti »vroči stol« na ministrstvu za zdravje, zelo malo. Kako bo morebiti tokrat?

V opoldanskem vprašanju nas je zanimalo, ali bi morala ministrica Alenka Trop Skaza, ki je na položaju šele mesec dni, odstopiti.

Objavljamo izbor vaših odgovorov.

Alenka Kotnik: Brez razmisleka in to takoj. Zakaj so jo sploh imenovali?

Mirko Hrenk: Ja, pa potrebujemo Šoltesa!

Ida Guzijan: Če je sklepalo posle pred njenim nastopom, potem ne, sicer pa. Nenazadnje, saj so to vedeli tudi prej, zakaj so jo imenovali?

Mojca Kuhar: Kako pa je mogoče, da je vse medicinske javne razpise dobilo točno to podjetje?! Kaj točno pa počne protikorupcijska komisija?

Cveta Cestnik: Zakaj je pa sprejela?

Jožica Kocbek: Naj odstopi.

Ivanko Mužina: Drug drugemu ščitijo hrbet, to je največji problem.