Odgovori na opoldansko vprašanje: papir ali zaslon

Kdo še bere novice na papirju? Kdor je uživač. Kdor si želi spočiti od zaslonov.

Objavljeno
09. september 2013 19.55
uho/Delo in priloge
Delo.si
Delo.si

Da so tiskanim medijim šteti dnevi, ježe stara novica. Ni ga pa preroka, ki bi znal napovedati, kdaj se bo ustavila zadnja časopisna rotacija na svetu. In so tudi taki, ki menijo, da je tiskan beseda neuničljiva.

Celo v odgovoru na naše opoldansko vprašanje so nekateri naši (digitalni) bralci našli dobro besedo za tiskani časopis:

Nena Štampohar Ni ga lepšega, kot prebrati časopis ob kavi. Ali prebrati časopis zvečer že v postelji, preden zaspim. Čeprav so v takem časopisu že very old news, so še vedno news.

Simon Ručigaj: Kdo še bere novice na papirju?

Tisti, ki ne želijo zapadati v vse prevečkrat nevrotično izkušnjo spleta, ki imajo življenje organizirano okoli fizične realnosti, ki se jim ne da brskati po novicah kot na bolšjem sejmu, klikati, skrolati gor in dol, ki imajo radi hierarhijo in pomen/težo vsebin, ki so programirane na tiskanem mediju, tisti torej, ki zaupajo odločitvam uredništva. Tisti, ki si želijo odpočiti od elektronskih naprav, s katerimi so venomer v stiku že v službi in morda še doma, ki jih bolijo oči od zaslonov vseh velikosti. Tisti, ki si radi za prebiranje vzamejo kompaktno odmerjen čas, četrtinko urice ali pa kar celo urico, v kosu.