Odgovori na opoldansko vprašanje: zakaj ne maramo Evrope?

Odgovarjajo evroskeptiki, pa tudi zagovorniki Evropske unije.

Objavljeno
30. september 2013 17.53
reu NOBEL-PEACE/
Delo.si
Delo.si

Eva Zakaj Ne maramo je, ker ni demokratična. Vlada nam 'evropska komisija', ki je nastavljena s strani ustanovnih članic neodvisno od volitev. Evropski parlament je le draga farsa, v resnici skoraj nimajo nobenih pooblastil. To so nam pred sprejemom v EU zamolčali, sedaj pa smo v pasti. Najprej so nam prijazno vsilili kredite, sedaj nam dirigirajo, kaj vse moramo narediti, da jih bomo sposobni odplačevati; zato jemljemo kredite po oderuških obrestih, ki jih nismo (in jih ne bomo) sposobni odplačati. Ne le posameznike, cele države na ta način zasužnjujejo. In dokončno izropajo, ko pride trojka.

Jožica Kohek Ker je požrešna!

Bianka Pavšič Sploh ne morem biti evroskeptična, ker v kaosu, v katerem živim, ne vidim nikakršne primerjave z Evropo, tako da mi je vprašanje popolnoma »mem«. Ko bom v naši zakonodaji videla ČISTO VSE, kar bi kot Evropejka morala videt že zdavnaj, bom pa lahko sikala, ali sem ali nisem. Dokler bomo pa 10 let rabili samo za to, (npr.) da bomo dobili evropsko pravico »prostega pretoka pacientov«, torej da bom v okviru zavarovanja, ki ga plačujem, lahko poiskala tudi zdravnika v tujini, ker ga tuki itak ne morem dobit, bom pa hudo vesela, da nas vsaj Evropa mal pod »lupo« gleda, ker mi je žal jasno, da me bo domači gnoj totalno povozil!

Varan Vili Ker je birokratska in nedemokratična. Vlada ji nihče, brezosebna administracija, kar pa po Arendtovi ni nič drugačnega od diktature.