Opoldansko vprašanje: davčni inšpektorji

Bodo povečan obseg in spremenjene metode davčnih inšpektorjev prinesli boljše rezultate?

Objavljeno
10. oktober 2013 13.40
Davčne preiskave
Delo.si
Delo.si
Durs je v dveh dneh zaradi davčnega pregleda začasno zaprl pet gostinskih lokalov po državi in zbral dokumente o poslovanju. Inšpektorji, ki jim od začetka julija pomagajo tudi mobilne enote carinikov, so včeraj delali v obeh največjih slovenskih mestih – bili so v kavarni Mistika v Mariboru in ljubljanski piceriji Napoli, njenega lastnika pa so obiskali tudi v hali A trgovskega središča BTC, kjer ima prodajalno jedi z žara. »Lahko potrdimo, da bodo takšni pregledi postali del naše prakse,« so napovedali v Dursu.

Že od daleč opazni beli Dursovi trakovi opozarjajo, da se v lokalu dogaja nekaj izjemnega, in privabljajo radovedneže. Davčna uprava deluje po zakonu, davčni postopek ji takšne ukrepe omogoča, zagotavljajo predstavniki davčne stroke. V dveh dneh so inšpektorji začasno zapečatili pet lokalov.

Več o tem si preberite v prispevku Inšpektorji predejo davčno mrežo okoli lokalov in Durs zapečatil več lokalov po Slovenij.

Danes pa vas ob tem dogajanju sprašujemo, ali bodo z novimi metodami davčni inšpektorji bolj uspešni? Ali so te odmevne akcije bolj pesek v oči kot resne preiskave?

Odgovore na opoldansko vprašanje nam lahko pošljete po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., lahko pa jih tudi sami objavite na Delovem Facebook profilu in na Twitterju.

Izbrane odgovore bomo objavili ob 18. uri v prispevku Odgovori na opoldansko vprašanje