Opoldansko vprašanje: Je nujno, da Cerar odgovornost sprejme z odstopom?

Kaj menite o odhodu premiera z vrha vlade? V kako dobri kondiciji pušča državo?

Objavljeno
15. marec 2018 11.34
cerar
Delo
Delo

Včeraj pozno zvečer je premier slovenske vlade Miro Cerar odstopil s položaja. Tako je postal tretji slovenski premier, ki je predčasno končal svoj mandat. Pred njim sta to iz različnih razlogov storila dolgoletni predsednik vlade Janez Drnovšek in prva slovenska premierka Alenka Bratušek.

V odstopni izjavi le dva meseca pred parlamentarnimi volitvami je povedal, da je bila kaplja čez rob včerajšnja odločitev vrhovnega sodišča o razveljavitvi referenduma o drugem tiru, vladna pogajalska skupina ni bila kos nezadovoljnim šolnikom, nadaljevali so se problemi z arbitražnim sporazumom ...

Zanima nas, kaj mislite vi:

* Kaj menite o odhodu premiera z vrha vlade? Je bil odstop nujen?

* Premier je včeraj svoj govor sklenil z besedami: »Spoštovane državljanke in državljani, država je danes v bistveno boljšem stanju kot leta 2014.« V kako dobri kondiciji po vašem pušča državo?

Preberite še:

Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali svoje mnenje delite z nami na Delovem facebook profilu ali na twitterju.

***

Nekaj vaših komentarjev, ki ste jih zapisali na družbenem omrežju facebook ali nam jih poslali na naše uredništvo, objavljamo v spodnjih vrsticah:

Valerija Kočevar: S svojim odstopom je odprl vrata Marjanu Šarcu.

Simon Simke: Mislim da nas ponovno čakajo slabi časi!

Marjan Posega: Mislim, da je bil dober predsednik in da bo naslednji slabši.

Ladi Mlakar: Ne more biti v boljšem stanju, če njegovi ministri oziroma podrejeni kradejo na veliko ... On je odgovoren moralno in kazensko za vsako takšno krajo ... Torej en ustavni pravnik, ki nima pojma o gospodarstvu, ni delal v direktni proizvodnji, ni imel podjetja, imaginarno katedro ... Torej nesposoben, gospodarstvo je pač po sili inercije na boljšem, samo to ni njegova zasluga ...

Tone Umek: Po moje ni več prenesel diktature EU ob pogledu na svoj narod, ki hira in izgublja ves ponos. Za provinco voditi lahko uporabijo koga drugega. Če te peče vest, moreš narediti takšen korak.

Vinko Kogovšek: Vsa čast Cerarju. Zdaj pa so na potezi tisti, ki so metali polena pod nog. Volivci dobro razmislite, koga boste volili ...

Nada Kramberger: Vseeno nam ne kaže dobro. Preveč jih je, ki niso sposobno drugega, kot obljubljati v prazno, saj so njihovi žepi polni, od večine pridnih državljanov pa prazni.

Neža Odar: Srečno na novi poti. Upam in želim, da Slovenci ne bomo dobili zopet kakšnega jamrača! Menim in si želim, da končno dobimo (zaslužimo si) vlado, ki bo delala za dobro države in državljanov!

Breda Logar: Predsednik vlade je imel že od vsega začetka kontroverzne svetovalce: Kešeljevič, Kopač, Sojer (?).  Ker je bil sam vse svoje pravniško življenje navajen na državne jasli, ni imel lastnega mnenja in poslušal ljudi, ki so samo metali v lasten žakelj.

Sprevrgla se je njegova napoved o etiki in morali. Kje je pokazal moralo, da ni tisti hip, ko je bila ugotovljena lopovščina z maketo, odstavil famoznega Topolka, gospoda, ki je kot vsi do sedaj, z roko do komolcev v marmeladi zatrjeval, da ni kriv on, ampak aplikacija na računalniku.

Če bi storil takšen korak vsakokrat, ko je kot t.i. vrhunski pravnik zaznal korupcijo okoli sebe in takoj odstranil koruptivno osebo (in sicer že na začetku svojega vladanja), mu včeraj ne bi bilo potrebno odstopiti.

Res pa je, da se je s svojim odstopom rešil vseh nadlog s sindikatom, z zdravstvom, z drugim tirom itd. Vso svojo »cmerarsko« energijo lahko izkoristi za predvolilno kampanjo. Le za drugimi svetovalci naj se najprej ozre. Dosedanji so ga namerno peljali naravnost v koprive.