Opoldansko vprašanje: odstop zdravstvene ministrice?

Bi morala Alenka Trop Skaza zaradi podjetja njenega soproga, ki je sklepalo posle s prejemniki javnih sredstev, odstopiti?

Objavljeno
24. marec 2014 08.12
Posodobljeno
24. marec 2014 11.00
bsa-trop skaza
Delo.si
Delo.si

Ministrica se še dobro ni usedla na ministrski stolček, že se govori o njenem morebitnem odstopu.

Alenka Trop Skaza je tarča zaradi moževega podjetja, v katerem je bila do prihoda na ministrsko mesto prokuristka. V zadnjem tednu je v javnosti završalo, da je najugodnejšo ponudbo za gradnjo novomeške urgence oddalo podjetje, katerega večinski lastnik je mož ministrice Alenke Trop Skaza.

Dilema zdravstvene ministristrice Alenke Trop Skaza: uživati čast prve dame zdravstva ali omogočiti moževemu podjetju milijonske posle. Oboje pač ne gre.

Po odstopu Tomaža Gantarja je Alenka Bratušek kar tri mesece iskala njegovega naslednika, saj je bilo kandidatov, ki bi bili pripravljeni sprejeti »vroči stol« na ministrstvu za zdravje, zelo malo. Kako bo morebiti tokrat?

Bi morala ministrica Alenka Trop Skaza, ki je na položaju šele mesec dni, odstopiti?

Kdo bo po vašem mnenju zasedel ministrski stolček?

Odgovore na opoldansko vprašanje nam lahko pošljete po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., lahko pa jih tudi sami objavite na Delovem Facebook profilu in na Twitterju. Izbrane odgovore bomo objavili ob 18. uri v prispevku Odgovori na opoldansko vprašanje.