Pogled strokovnjaka: Že odštevam do Litve

Ne gre pa zgolj za pomembnost zmage, temveč tudi spoznanje o uspehu proti eni od najboljših evropskih reprezentanc.

Objavljeno
10. oktober 2014 08.20
NOGOMET
Mile Ačimović
Mile Ačimović
Najpomembneje je, da so si zdaj naši nogometaši povrnili tiste tri točke, ki so jih za uvod izgubili v Estoniji. Ne gre pa zgolj za pomembnost zmage, temveč tudi spoznanje o uspehu proti eni od najboljših evropskih reprezentanc.

Že od prvih minut je Švica jasno dala vedeti, da si bo v Mariboru kar najhitreje poskusila priigrati prednost. Pri tem me ni presenetila, saj ima dejansko odlično uigrano moštvo. A nepopustljiv značaj slovenske vrste je opravil svoje, obenem je tudi selektor Srečko Katanec zelo zanesljivo vodil to tekmo, se pravočasno in pravilno odločil za menjave. V drugem polčasu je bila tako slovenska igra bolj gibljiva, izjemno pomemben pa je bil prihod Jasmina Kurtića, ki je imenitno ustavil Xherdana Shaqirija. Eden od vodilnih asov švicarske vrste je bil v primerjavi z uvodno polovico tekme pozneje domala neviden.

Nagrada za pristop je bil gol, Milivoje Novaković je bil zanesljiv, enajstmetrovka pa dosojena povsem upravičeno. Delež k zmagi je nedvomno pristavilo bučno občinstvo, kar je bilo jasno opazno tudi v televizijskem prenosu, pogled v prihodnost je za naše reprezentante zagotovo zdaj spet lepši. Prav veselim se nedeljske tekme v Litvi in jo že zdaj težko čakam.

Seveda na Baltiku še zdaleč ne bo lahko, Katančevi vrsti se bo postavila po robu reprezentanca, ki je v dveh tekmah osvojila vseh šest točk. A verjamem v novo zmago Slovenije, izhodišče po sinočnji predstavi je spodbudno.