Točke zasenčile lepoto

Treba je priznati, da je Samir Handanović rešil dva ali celo tri zanesljive zadetke Albancev.

Objavljeno
07. september 2013 19.10
NOGOMET Slovenija - Albanija
Ermin Šiljak
Ermin Šiljak

Težka tekma, dober rezultat. Glede na pomembnost srečanja za reprezentanci smo se vsi skupaj dobro zavedali, da lahko že vsaka najmanjša napaka odloči zmagovalca. Zato tudi igra ni bila preveč lepa za oko. Na koncu smo lahko zelo zadovoljni, čeprav je treba priznati, da je Samir Handanović rešil dva ali celo tri zanesljive zadetke Albancev. Tako je še enkrat več dokazal, da je zares vrhunski vratar.

Težko je bilo parirati zelo dobrim Albancem. V prvem polčasu smo igrali zgolj prek Bojana Jokića po levi strani, vendar pravih idej nismo imeli. Slabo je bilo zlasti sodelovanje med linijami. Igrali smo preveč v širino in zato ni bilo nobenih prebojev v globino. Enostavno premalo kombinatorike je bilo v naši igri. Po zamenjavi Valterja Birse se je sistem 4-2-3-1 spremenil v 4-1-4-1. To je prineslo nekaj več živahnosti v igri, vendar smo se hkrati tudi zaprli in čuvali vodstvo, zato tudi nismo izkoristili priložnosti za nasprotne napade, ki so se ponujale. Na momente smo s serijami kratkih pasov dobro zadržali žogo in umirili Albance.

Tem je ob koncu očitno tudi malce pošla sapa, zato niso več zmogli hudega pritiska proti našim vratom. Kevin Kampl je dosegel vrhunski zadetek in to ravno ob pravem času. Evrogol nam je prinesel zmago. Za nameček so nam šli na roko tudi drugi izidi v skupini in tako nas od drugega mesta ločita le še dve točki. Lahko bi jih osvojili že na Cipru, toda do torka bomo nedvomno morali izboljšati igro. Seveda pa tudi tam ne gre pričakovati lepega nogometa, vložek je enostavno prevelik in štejejo zgolj točke. Naši fantje pa so dokazali, da znajo igrati na rezultat.