Brodet s škarpeno: Je bela cesta

Zaprimo ceste, naredimo jarke, ustavimo vlake... in počakajmo 40 let.

Objavljeno
20. september 2014 14.13
Posodobljeno
20. september 2014 15.00
Zastoj
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Končno smo dobili prometnega ministra, ki je rekel drugemu tiru bob. Bob ob steno. Doslej so se predhodniki širokoustili, nasmihali, postavljali, veleumili in leporečili..., kaj vse bodo naredili. Pa nič od tega. Prišel je Peter Nacionale in potolkel rekord. Rešil nas je drugega, tretjega in vseh tirov, amen. Postavil je nekaj hipote(nu)z ter osupljivo inovativnih socioloških teoremov.

Motijo se vsi, ki trdijo, da odhaja naša mladina na delo v tujino zaradi tajkunčkov, nesposobnih oblastnikov, karierističnih prilizovalcev, lenuhov, levarukadesnidžep ekonomov, parazitov in parafilozofskih politčikov... Ne, krive so slovenske ceste. Tako so hitre, da mladini brez zavor enostavno zdrsne, ne uspe jim ustaviti doma, ampak švigajo dalje, v tujino, kot za stavo, po nesreči, nehote. Zato tudi nima smisla graditi jebela ceste na tretji osi, ker bodo Korošci samo še bolj drveli v Avstrijo. Ministrov prvi ukrep je: postavitev tisoč preprek na cestah proti Avstriji in Italiji, kot so jih na Primorki minule dni. Naslednje leto pa še proti Madžarski in Hrvaški. Mlade je treba zadržati doma in jih prepričati, da so ceste napaka v sistemu.

Kaj pa turisti? Eh, za tistih par Nemcev... Manj jih bo, manj nemščine se bo treba učiti. Vsi, ki se preradi vozijo v Ljubljano ali iz nje proti morju, bodo kmalu, če že niso, opazili novo prometno pridobitev. Pri Uncu. Včeraj je bila kolona (proti Ljubljani!) dolga 18 kilometrov. To! Mladina bo imela vsaj dve uri časa več za premislek, preden pobegne čez meje. Turiste je treba poslati v Nemčijo po novih prometnih koridorjih: Hajvej Hrpelje, Barka, Košana, Cerknica, nekststop Škofljca... Zaprimo ceste, naredimo jarke, ustavimo vlake... in počakajmo 40 let. Boste videli, kako pohlevno bodo prišli italijančki in drugi biondinci čez 40 let k nam in nas bodo na kolenih prosili, če se smejo s kočijami peljati po naših lepih gozdnih hajvejih.

Popovič vas lahko prepričuje, da je računal na vročo jesen. Ma niti v sanjah si ni predstavljal, da bo vročina udarila šele po 20. septembru. Zdaj je tudi jasno, zakaj je predložil dve kandidatni listi. Ker mu bodo eno vsak hip stlačili v zapor. Po tri obsodbe in obravnave na dan ne bi preživel niti Đek Razparač. Boris pa še naprej glumi angleško travico. Bolj jo tlačiš, bolj raste. Zato je močnejši, kot smo v agenturi upali misliti. Najbolj ne-bluzi tajnik ta hip, tajnik Uroš, je razkril, da je s svojimi osmimi lovkami ugrabil ducat koprskih SD sumoborcev. Prav Popovič je bil razlog, da je lani SD spremenila statut. Marx in Engles sta leta 1848 lahko z levo roko spisala Komunistični manifest. Imela sta srečo, ker se je proletariat spopadal samo z buržoazijo. Če bi se moral še s Popovičem, bi danes v Manifestu brali vse kaj drugega. Urošev manifest pa 12 let kasneje še zmeraj analizira sestavo lovk, ki so sesule nepremagljivo rdečo trdnjavo. Enajsta teza o Popoviču je preprosto logična: Komunisti so Popota doslej samo različno razlagali, gre za to, da ga skuhamo in pojemo.

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.