Kdo bo ustavil Bezjaka?

Če bodo Celjani držali stik do končnice, lahko Velenjčani postanejo živčni.

Objavljeno
01. oktober 2012 13.45
Matjaž Tominec
Matjaž Tominec
Iz sobotnih predstav Gorenja in Celja ne moremo kaj dosti sklepati o morebitnem razpletu sredinega obračuna v Zlatorogu. To je pač lokalni derbi, ki ima zaradi rivalstva svoje zakonitosti. Verjamem, da bo zelo zanimivo, težko je napovedati zmagovalca. Treba pa je reči, da je Gorenje ne glede na vse favorit.

Celjani so v Veszpremu v 15 minutah drugega polčasa sicer pokazali, da znajo biti zelo nevarni. Iz izgubljenega položaja so se vrnili in favoritu so se začele tresti roke. Gorenje je na drugi strani razbilo St. Peterburg, ki pa se po kakovosti še zdaleč ne more primerjati s Celjem. Velik hendikep za Celjane bo sicer, če se bo izkazalo, da je poškodba Luke Žvižeja težje narave. Gre za najbolj izkušenega igralca, pomembnega tako v obrambi kot v napadu.

V Sevnici sem si ogledal superpokal med Gorenjem in Celjem in tam so me Celjani razočarali. Gorenje je od prve do zadnje minute imelo tekmo pod nadzorom. Vladan Matić je začel s čudno postavo, kar so Velenjčani izkoristili in povedli za nekaj golov, kar je za tako izkušeno ekipo več kot dovolj. No, Celjani so me pozitivno presenetili z remijem v Kopru, kjer sem pričakoval zmago Cimosa za pet ali šest golov. To jim je uspelo celo brez Mačkovška, ki ga zelo potrebujejo. To se je pokazalo v Veszpremu, kjer so bili že čisto blizu, pa so nato prehitro zaključevali napade prek kril. Niso imeli dovolj potrpežljivosti, kar je značilnost mladih ekip. Kaj jim priporočam proti Gorenju? Najprej, zelo hitro se morajo vračati v obrambo, ker ima Gorenje ubijalski polprotinapad. Sami pa morajo igrati hitro in čim pogosteje preprečevati, da bi Gorenje izvajalo po dve menjavi v obrambi. Če sta v njej Bajram in Pucelj, imajo malo možnosti za gol. Gorenje seveda želi ohraniti niz nepremaganosti v ligi in v Celju. Želelo bo čim prej odločiti zmagovalca. Če bodo Celjani držali stik do končnice, lahko Velenjčani postanejo živčni. Takrat bi bilo pomembno, da bi celjski igralci znali zaustaviti Marka Bezjaka, od katerega se pri Gorenju vse začne in pri katerem se vse konča.