Ko je realnost sprejemljiva in celo dobra

Nikoli ne bomo vedeli, če bi z Erazmom košarkarji lahko segli po zvezdah in je tudi povsem vseeno. Na koncu je bilo peto mesto realno.

Objavljeno
24. september 2013 13.04
Jaka Lucu, Polet
Jaka Lucu, Polet

Evropsko košarkarsko prvenstvo v Sloveniji, Eurobasket 2013, je bil svojevrsten test v obdobju nove slovenske tranzicije, ko je Slovenija v nekaj letih iz države, po kateri naj bi se zgledovale vse nove članice EU postala prototip zgrešenega političnega vodenja, mešetarska politična beznica, v kateri jo je zavračanje reform za ceno trenutne priljubljenosti in nadaljevanja politične kariere malomarnega državljana karla stalo stabilne sedanjosti in prihodnosti, jo pahnilo med bolnike, sicer spet za zgled, a na napačni strani spektruma. Da je o Sloveniji in njenem bančnem sistemu na prvi po-volilni nemški debati v Berlinu govorila tudi kanclerka Angela Merkel ni bil dober znak, to je bil eden izmed njenih argumentov, zakaj so nadaljnja štiri leta Nemčije in EU pod njenim vodstvom nujna, le tako, da bo zagotovljena stabilnost EU in njenih šibkih članic. Med njimi tudi Slovenije.

Zakaj je peto mesto uspeh in kaj smo dobili z organizacijo Eurobasketa si preberite v kolumni Jake Lucuja na tej povezavi!