Maribor bi lahko iztržil več

Da ne bo pomote: Maribor v tej evropski sezoni igra drugače kot lani, napredek je viden.

Objavljeno
05. oktober 2012 13.14
SOCCER-EUROPA/
Bojan Prašnikar
Bojan Prašnikar

Škoda za zapravljeno priložnost Maribora, ki bi lahko v Rimu iztržil več. Italijani so zasluženo zmagali. Zdi se, da Lazio v tekmo ni krenil na vso moč, žal pa Maribor ni izkoristil ponujenih priložnosti (Cvijanović).

To je na takšnih gostovanjih pogosto usodno. Kot sem že napovedal, Lazio ni ekipa, ki bi se je morali bati. Rimljani so stopnjevali ritem igre, zadnja tretjina prvega polčasa pa je nakazala – Lazio je začel prevladovati v zvezni vrsti, pritisk na zadnjo linijo gostov je bil hujši –, kaj bi lahko sledilo.

Maribor je igral kompaktno in kolektivno, ali (samo) to zadostuje za zmago na takšnih tekmah, pa je drugo vprašanje. Individualno je izstopal le Tavares. Gol Lazia je bil – glede na potek tekme – pričakovan. Maribor kljub zaostanku ni zašel v izgubljen položaj, četudi je le Handanović preprečil zgodnejši »konec« tekme.

Italijani so se namreč zadovoljili z vodstvom, z agresijo iz prvega polčasa bi gostje opravili več. Pri domačih je viden pridih trenerja iz soseščine – igrali so umirjeno, Štajerci so se lahko pravočasno vračali v obrambo. To bi lahko izkoristili.

Da ne bo pomote: Maribor v tej evropski sezoni igra drugače kot lani, napredek je viden. Moštvu manjka predvsem konkretnost v napadu, ki bi morala biti v takšnih večerih – če želiš opraviti več – boljša.