Pika na i: Novi svetovni red

Če že dvomite o novem svetovnem redu, nikar ne dvomite o vseobsegajoči propagandi!

Objavljeno
21. december 2015 09.27
Polona Frelih
Polona Frelih

Novi svetovni red oziroma NWO je termin, ki je v wikipediji opredeljen kot teorija zarote. Tajna svetovna elita naj bi že dolgo hotela oblikovati totalitarno svetovno vlado z globalistično agendo, ki bo s pomočjo vseobsegajoče propagande nadomestila nacionalne države.

»Svetovni red« je naslov najnovejšega ruskega dokumentarnega filma o prihodnosti sveta, ki so ga na ruski državni televizijski postaji Rossija 1 premierno prikazali včeraj zvečer. V dokumentarcu je glavni junak ruski predsednik Vladimir Putin.

»Z lahkoto delamo tako s predsednikom Asadom kot z ZDA. Zakaj? Ker ne migamo z repom in ne spreminjamo svojih stališč,« je prvi človek Rusije povedal o sirski krizi. Ta se je s skupnimi prizadevanji Rusije in Združenih držav Amerike vendarle začela razpletati.

Resolucija varnostnega sveta Združenih narodov o Siriji, ki je bila v petek soglasno sprejeta, je v tem pogledu dejansko zgodovinska. V njej so podprli pogajanja med sirsko vlado in opozicijo in potrdili načrt za rešitev krize, ki predvideva prekinitev ognja, sprejetje nove ustave in pripravo volitev. V njej ni zahteve po odhodu sirskega predsednika Bašarja al Asada, o katerem Rusija že od začetka vojne pred skoraj petimi leti zagovarja načelno stališče, da lahko o njegovi usodi odloča izključno in samo sirski narod.

Na dan sprejetja resolucije smo v svetovnih medijih brali, da so Rusi po izjavah neimenovanih zahodnih diplomatov privolili v Asadov odhod. »Skicevanje na neimenovane visoke predstavnike je postalo sistemsko orodje centrov moči, v pajdašiji z določenimi mediji, za lansiranje javnomnenjske agende,« je prepričan novinarski kolega Mario Belovič. Gre za poceni oziroma precej drago propagando, s katero se med drugim ukvarja najnovejša delovna skupina EU z vzdevkom Razbijalci mitov, ki so si ga izposodili od kultne popularnoznanstvene oddaje. Njihov glavni cilj je »zaustaviti čedalje bolj agresivno rusko propagando«, so bili jasni v pismu državam članicam, ki jih tudi financirajo. Za svoje delo na mesec prejmejo 4000 evrov.

Njihov zadnji »dosežek« je, da so Putinovo izjavo, da je Rusija »vnaprej informirala ameriške partnerje, kje, kdaj in na kakšni višini bodo v Siriji operirali ruski piloti«, označili za dezinformacijo. Svojo trditev so podkrepili s tekstom tiskovne agencije Reuters, ki citira dva neimenovana ameriška predstavnika, ki zanikata Putinove trditve.

»V svetu poteka velika informacijska vojna. Edino protiorožje je, da Rusija začne aktivno seznanjati svetovno javnost s svojimi stališči,« je v nedavnem intervjuju pojasnil Putinov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov. Putin in ne neimenovani ruski predstavnik si je na nedavni tiskovni konferenci vzel kar dobre tri ure za predstavitev ruskih stališč.

Če že dvomite o novem svetovnem redu, nikar ne dvomite o vseobsegajoči propagandi!