Tlačani in knezi: Rdeči karton

Težko razumemo, da knežja oblast z železničarji in drugim strežnim osebjem okupira nogometni klub.

Objavljeno
02. junij 2017 12.53
Arena Petrol
Brane Piano
Brane Piano
Mesec športa je za nami. Tlačani si ližemo rane, masiramo razbolele mišice z arniko in jemljemo protibolečinske tablete. Zdrav duh v zdravem telesu je lepa reč, a kaj, ko smo po vsaki rekreaciji bolj bolni.

Poročali smo že, da je sredi meseca ljubezni gladiatorski stampedo razril knežje mesto z okolico vred. A udeleževali smo se še mnoge druge brezplačne ponudbe za trening tlačanov. Najbolj nam je bila všeč vadba samoobrambe v dvorani Zlatorog. Tam, kjer imajo tekme naši rokometaši in kjer le malo dlje stran zaradi slabe obrambe gole prejemajo naši nogometaši. Pri samoobrambi smo se učili, kako se ubranimo, če nas kdo napade od zadaj, če proti nam zamahne z roko ali sune z nožem. Zakaj so nam knezi letos plačali uk samoobrambe in za eno izmed vadb napovedali celo prihod Dejana Zavca? Hja, že vedo, da bomo tlačani tovrstne veščine še prekmalu potrebovali. Še posebno tisto, kako dvigniti roke, da jih preveč ne dobimo po gobcu. Seveda, tudi po temle, če že tako pravite ...

V obrambo celjskega nogometa pa se je že aprila postavil tudi naš župan Bojan Šrot in se je odločil osebno poseči v dogajanje na skupščini Nogometnega kluba Celje. Predlagal je nov upravni odbor. Ne bomo pogrevali, kaj je na skupščini bilo ali ni bilo narobe. Povejmo le, da so spet odstavili enega predsednika, za novega postavili železničarja in županovega pooblaščenca Miloša Rovšnika, klub pa medtem finančno še naprej posluje prek češko-ukrajinske-celjske obvodne družbe FC Celje. Tam je eden izmed dveh direktorjev Zoran Podkoritnik, ki je tudi poslovni direktor NK Celje. Taisti Podkortnik je pri Eurotas hotelih Acota Jančarja vodja celjskega hotela Evropa. No, ko je Cinkarna Celje kot največja pokroviteljica društva NK Celje ugotovila, da bi morala denar pošiljati ukrajinskemu FC Celje, je napovedala konec podpore celjskemu nogometu.

Tlačani smo bili vajeni, da so nam grofi s pomočjo biričev pobirali pridelke in nas gnali na tlako. Nekako smo razumeli, da je kralj v Celje pošiljal srbske uradnike in postavil Dražo Mihailovića za komandanta celjske kasarne. Potrpeli smo, ko so komunisti za direktorje postavljali partizane in so celjske fabrike delale vse do takrat, ko jih je demokratična oblast odstavila. Malo težje zastopimo, da dandanes knežja oblast s svojimi železničarji in drugim strežnim osebjem okupira nogometni klub, odstavlja in postavlja predsednike in direktorje ter da pri tem v lastni osebi in podobi niti vleče prvi celjski knez. Obramba NK Celje pa medtem prejema gole.

Bo že prav, da imamo na razpolago tečaje samoobrambe za tlačane. Ampak še bolje od tega bi bilo, če bi lahko kakšnemu knezu dali rdeč karton.