Zasavska hvalnica norosti: Kak bi jo peglu

Najslajšo češnjo je na trbovsko tortico v medijih pritisnil Miha Šalehar.

Objavljeno
17. december 2015 14.25
Miro Cerar - IZJAVA
Polona Malovrh
Polona Malovrh

Zadnje dni leta Zasavci osvajamo medije. Tiskani in elektronski, vsi so nas polni.

Tako so nam mediji najprej popeglali poslanko SMC Ireno Grošelj Košnik, bivšo direktorico CSD, češ da je najemala čudne kredite. Potem je s čudno speglanim sklepom nadzornikom pretiraval direktor RTH Bojan Jelen, zaradi česar je v nekaj minutah postal bivši. Nakar so policisti hoteli odnesti še peglezen, no, strežnik SDS v Ljubljani. Top novica večera, zaradi katere pa se, smo izvedeli, prvemu možu trboveljske SDS Borutu Dolancu hlače tudi malo niso tresle. Ne le zato, ker je imel lepo speglane. Dolanc sporoča, da revizor Brane Ogorevc, ki mu ga je poslal Jelenov Bojan, ko je (Borut) še vodil rudniško hčer Spekter, da torej ta Brane tudi na strežniku SDS ne more najti tistega, kar mu je iskal in nikoli našel v Spektru ... Česar ni, še SDS ne vzame.

Nakar Roman Vodeb, naš psihoterapevt, organizator kampanje proti istospolnim. Svojo mantro, da je družina sveta tudi levičarjem, je ponavljal od valov radia Ognjišče do frekvenc nacionalke toliko časa, da so ga hekerji sesuli. Ampak Ramon se ne da. Je naredil nov profil. Potem je Blaž Švab, prvi Modrijan, na TV pohvalil Štajerce, da so za žur. Ko pa je sam Štajerec. Ampak! Odkar je lani doživel zagorski žur, je rekel, hoče spet v Zagorje. Za Silvestrovo bo tam. Ob Savi ga že komaj čakajo. Dokler pa Blaž ne pride, pravijo Zagorjani, bodo pač ponavljali za Gadi, da malo malo malo še ...

Daleč najbolj rdečo in najslajšo češnjo pa je na zasavsko tortico v medijih pritisnil Miha Šalehar v Latrini na Valu 202 prejšnji petek. Pritisnil jo je trbovski prvi gospodični Jasni Gabrič. Češnjo leta si je zaslužila za angažiranje faranov. Prek facebook profila občine jih je vabila v gostilno Matko, od koder je Planet TV prenašal navijanje za trbovskega rojaka Tockija, ki se mu je na Kmetiji uspelo prebiti v finale.

Trbovsko moštvo na čelu s prvo navijačico je prišlo rojaka res podpret, kot si zasluži. Miha pa je tačas v Latrini navijal po svoje. Tudi on je imel veliko navijačev in na polno so mu ploskali. Takole je navijal: "Rumeno zadebiljanje nacije prehaja v sistemsko zadebiljanje. Rumeni koncept pa ne prodira od vrha dol, na periferijo, ampak obratno. Rumena zadebelitev možganske skorje se odvija od kapilar (občin, o.p.) proti možganom (Ljubljani, o,p.). Rumena realnost je postala uradna realnost nekaterih lokalnih skupnosti." In katero skupnost Miha navaja kot tipičen primer? Saj ne boste verjeli: trbovsko!

A ubogi Miha prejšnji teden pač ni slutil, da rumena realnost trbovske oblasti s tem še ni dosegla vrhunca. Ta teden je šla še korak dlje. Ker pripravljajo sprejem za Tockija s kočijo v Čečah, nimajo časa iskati novega kandidata za v.d. direktorja razvojne agencije (stari je ušel). Scenarij za Tockija predvideva špalir, pa da ga gre iskat Klavdija, pri šotoru ga pričakajo pevci v rudarskih uniformah in kmečke žene, med njimi tudi županja. Sledi krst v kmečki stan (koga že?), muzikontar pa zaigra Kak bi te peglo. Miha dragi, prosim, pridi še ti. Imaš lahko Latrino v živo.