Zasavska hvalnica norosti: Kumske punce

Samski dom je kot naša občina: nima prave roke, da bi ga spravila v red.

 

Objavljeno
31. maj 2017 01.31
Polona Malovrh
Polona Malovrh

Prvi junij 2017 se bo z nedolžno belimi črkami zapisal v zgodovino Trbovelj kot občinski praznik z visoko dodano vrednostjo. Kajti! Trboveljsko občinsko vodstvo je doživelo - razdevičenje. Kaj se je zgodilo? Kje so pustili krvav madež? V ponedeljek, po več kot polovici županskega mandata, je prva trbovska gospodična Jasna Gabrič prvič stopila pred medije. Tako rekoč se je prvič izpostavila nevarnosti neprijetnih novinarskih vprašanj. Krvavi madeži so ostali nad tisoč metri, kjer ni več greha, se pravi visoko na Kumu, kjer je gospodična sklicala prvo pravo tiskovko v svojem mandatu, ki se že počasi izteka.

Doslej se je naša gospodična z mediji ob predprazničnih priložnostih zgolj prijateljsko družila. Tako je, če človek med prijatelje prišteva tudi tiste, od katerih ima oziroma ki imajo od njega koristi ... In tudi tokrat je skrbno izbrala medije. Izbor je bil prav posrečen, saj, kakor smo izvedeli, neprijetnih vprašanj prisotnih predstavnikov medijev ni bila deležna nobena od kumskih, eeh, petih punc, ki so na Kumu zastopale občino. Še mi smo si oddahnili, ki smo ostali pod njim.

Ker pa se spodobi, da se vsi Trboveljčani in Trboveljčanke zavedo pomena praznika občine, smo v redakciji ob tej praznični priložnosti pripravili jagodni izbor županskih dosežkov v zadnjem mandatu.

Decembra 2014 občino doleti visok obisk. Pride sam premier Miro Cerar. Tedaj še novopečena prva gospodična pa ga nerodno sprejme pri zadnjem vhodu v občinsko zgradbo, kjer mora premier mimo častnega kordona iz - smetnjakov.

Aprila 2015 odjekne vest, da želi novopečena županja prodati samski dom. Špekulacij, da ga želi prodati znanemu kupcu, ki čaka na vračilo predvolilne usluge, noče komentirati. Dom je še danes kot naša občina: nima prave roke, da bi ga spravila v red.

Decembra 2015 se naši županji v enem tednu ponesrečita dva kadrovska manevra v novo regionalno razvojno agencijo Zasavje. Pogorita njeni favoritki, ena za svetnico agencije, druga za v.d. direktorice.

Marca 2016 izbije trboveljski stanovanjski škandal. Oblast 28-letnemu mladeniču z diplomo iz gradbene stroke omogoči pripravništvo, nato pa še, kakor ugotovijo občinski nadzorniki, stanovanje mimo vrste. Natančno: mimo 24 prosilcev za streho nad glavo.

Te dni slavimo prvo obletnico nesrečnega junija 2016 in incidenta v Mladinskem centru v Trbovljah, v katerega se je ob prazniku občine precej po polnoči zapletla naša prva gospodična. Iz MCT jo je pospremil varnostnik. Brez borovničk.

Julija 2016 prva gospodična razkači krajane Dobovca z izjavo, da njihov vrtec ni v javnem interesu in ga zamrzne.


Decembra 2016 županja ovadi gostinca Matanovića. Ker je njen izgred v MCT kot priča očitno preveč smelo komentiral na facebooku, ga okrog božiča doleti »poskus utišanja«.

Letos, upamo, bo praznik minil brez oblastniškega izgreda. Čeprav! Z občine sporočajo, da bodo na Nohšihtu nastopile - Kumske punce!!!