Zasavska Hvalnica Norosti: Na pohane kure!

Človek je lahko lastnik sreče ali neozdravljiva bolezen, lahko pa je tudi lastnik načel, na katere pozabi že pred pohano kuro.

Objavljeno
10. oktober 2013 17.34
uršič:*vec*piscanec.RGB
Polona Malovrh, Trbovlje
Polona Malovrh, Trbovlje

Srečala sem moškega, za katerega nisem prepričana, da je bil - živ. Nastanili so ga v sobi nasproti moje, na vrata napisali dr. Hiroshi Ishiguro in na moj »pa prav semle bo prišel?!« rekli, da ja, itak. Prav on, eden dvajsetih največjih genijev sveta, ki že leta išče odgovor na vprašanje, kaj je človek. In dela robote. O ženskah ne sprašuje ...

Mimogrede: sem brala, da je človek lahko lastnik sreče ali pa neozdravljiva bolezen, lahko je tudi lastnik načel, na katere pozabi že pred pladnjem s pohano kuro ... A o Trbovcih kasneje, vrnimo se h geniju iz Osake. V sredo sta v Trbovlje prišla dva genija: gospod Hiroshi in robotični gospod Hiroshi. V bistvu on - robot. Geminoid.Enemu je na čelo padel nagajivi pramen las. Drugi mu ga je skrbno popravil. Eden je govoril, drugi molčal. Potem sta, ubrana, vlogi zamenjala.

»Starejšega sem si predstavljala,« sem zaupala kustosinji, ki pozna oba. Petdeset jih ima, je rekla in gledala v - živega. Le v čem je skrivnost te gladke kože, sem vrtala. Njegove? Al' Njegove? In izvedela, da zadeva ni vesoljska, ampak čisto posvetna. Gospod Hiroshi je sebe robotičnega zasnoval pred leti. Gemi je ostal isti, živi pa se je tačas, normalno, postaral. Zato se je dal popraviti. Zakaj že bi dal rezati sebe živega? Ker je vsaj petkrat ceneje od rezanja sebe robotičnega. Itd., itd.

K sreči tuja radovednost dr. Hiroshiju ne dela težav. Obstaja pa vprašanje, so rekli, ki ga raje presliši ... ??? O, khmm, spolnih atributih. Gemijevih, seveda. A o umazanih podrobnostih ne bomo. Basarina modrost uči, da je površnost človekova usoda, globine pa so umetne tvorbe domišljije. Zato sem se odločila na robote še naprej gledati površno, iz globin domišljije pa le na - žive.

Recimo na žive Trbovce. In njih akrobacije. Poslanka Žgajner-Tavševa, recimo, si je zaželela v svet bolnišnice Trbovlje, kjer bi nadzirala ženo Bogdana Baroviča, bivšega kolega iz SNS, s katerim sta se razšla že pri lipi, eeh, Lipi. Ni ji uspelo, podporo je dobil SD-jev Milan Žnidaršič, čemur je sledil jezen klic iz Čeč, joj, iz kabineta župana Trevna. Ki je sicer tudi SD, se je pa v Čečah dobil s Tavševo in njenima kolegoma iz PS Francijem Klopčičem in G.G. Mišičem.

V Čečah imajo sicer najboljše pohane kure. Treven pa ima v kabinetu podžupanjo Gabrič, ki se nagiba k LDS, a so rekli, da bo ušla v PS. A ker je tam že Tavševa, dve na isti kopici, se pravi, v isti stranki, pa ne moreta biti, naj bi Gabričeva Trevnu na lokalnih volitvah v hrbet skočila prek - DL. Bolj kot na krempelj mene to spominja na salto mortale.

Se pa, slišim, prek DL, to je prek Saša Mervarja, ki je končno naskočil Eles, vrh RTH trudi osvojiti bivši Barovičev podžupan Metod Kurent. Mervar je rekel, da bo kot nadzornik Soda, ki, mimogrede, postavlja tudi šefe na RTH, odstopil 26. ta mesec. Torej ima ravno še čas pokadrirati Metoda med knape.

Tam je čas debelih krav sicer minil. A za kakšno ubrano, no, obrano pohano kuro bi se še našlo.