Zlatko Zahovič se odloča kot Warren Buffett

Zahovič se nehote, poleg ostalih, drži še enega pravila, ki ga spoštuje tudi Buffett. Posle sklepa le z ljudmi, ki jih ceni in jim zaupa.

Objavljeno
12. september 2014 11.22
Slovenija, Maribor, 29.5.2011 - ZAHOVIC Zlatko foto:Tadej Regent/Delo
Jaka Lucu, Polet
Jaka Lucu, Polet
Ne vem, nisem prepričan, morda pa Zlatko Zahovič vendarle pozna Warrena Buffetta in njegovo delo. Ne vem, morda, samo morda, je Zahovič prebral delo Buffettovega vzornika, izumitelja modrega investiranja Benjamina Grahama. Tudi če Zahovič ne pozna Warrena Buffetta in njegovega dela in ve, kdo je Benjamin Graham, se poslovno vede tako kot velika mojstra vlaganja na Wall Streetu.

Zakaj? Ko je Zahovič v sezoni 2007/2008 prevzel mesto športnega direktorja nogometnega kluba Maribor, je bil klub v razsulu na vseh ravneh, skupaj ga je držal le še ponos, le še zavedanje, da se v njegovi dediščini skriva vsebina, iz katere lahko nekoč še nekaj bo. Zahovič je imel tedaj Maribor za spečega velikana in ga je takoj, od prvega dne, začel jemati kot prvovrsten posel, ki ga mora voditi prvovrstno osebje. To se je tedaj zdela skoraj kozmetična odločitev, saj je bil Mariborov račun prazen, a se je izkazala za ključno.

Kolumno o preobrazbi Maribora in delu Zlatka Zahoviča, ki bi lahko predaval start-up podjetnikom, si preberite na tej povezavi spletne strani www.polet.si!