Kangler je korumpiran. Pika.

Ne verjamemo več trditvam, da gre za opozicijsko zaroto, babice iz ozadja in druge zgodbice.

Objavljeno
15. november 2012 18.52
Posodobljeno
15. november 2012 20.00
Rok Kajzer, Ozadja
Rok Kajzer, Ozadja
Ugotovitve Komisije za preprečevanje korupcije, ki s svojimi pooblastili lahko zareže precej globlje v rakavo tkivo korupcije kakor mediji, so spet razkrile pokvarjene kadrovske in poslovne orgije mariborskega župana Franca Kanglerja. Potrdile so gnile igre mariborskega mestnega vrha z občinskim premoženjem, ki so jo novinarji opisovali v zadnjih letih. Nadzornim ustanovam, medijem, kriminalistom in tožilcem se je zdaj s povsem jasnim stališčem, da je Kangler »ponavljajoče in sistematično zlorabljal javno funkcijo, pooblastila in pristojnosti« pridružila še ena najbolj poklicanih ustanov.

Da prav vsi, ki so se poglobili v županovo podzemlje, ugotavljajo isto, je najprepričljivejše znamenje, da ne moremo niti za trenutek več verjeti županovim nenehnim zatrjevanjem, da gre za opozicijsko zaroto, babice iz ozadja in druge zgodbice o namišljenih zunanjih sovražnikih. Zdaj lahko le še bolj jasno zapišemo, da je Franc Kangler korumpiran politik. Pika. Človek, ki je s svojo grobo politiko »deli in vladaj« drugemu največjemu mestu v državi naredil skoraj že nepopravljivo škodo.

Do še pred nekaj tedni nepredstavljiv upor proti županu so nazadnje pokazali tudi Mariborčani, ki s sumljivo radarsko zgodbo nazadnje spoznavajo vse razsežnosti te uničevalne in parazitske politike. Ta bi bila sankcionirana ali vsaj omejena, če ne bi molčali v SLS, katere član je Kangler, in če mu absolutne vladavine v Mariboru ne bi zagotavljala SDS. Obe ključni stranki sta zato sokrivi za njegova dejanja. Poziv Radovana Žerjava k izstopu iz SLS zato ni dovolj. Če ga ti dve stranki, ki imata v rokah moč odločitve, takoj ne bosta spravili ob položaj, ali če bo celo postal državni svetnik, potem ...

Moramo nadaljevati?