Realen razplet dvoboja

Viktoria je bila v dveh tekmah enostavno boljša, njeni igralci so bili bolj konkretni in prav to je na koncu odločilo zmagovalca.

Objavljeno
29. avgust 2013 01.49
NOGOMET
Jernej Javornik
Jernej Javornik
Gotovo smo si vsi skupaj želeli, da bi imeli med evropsko elito slovenskega predstavnika. Liga prvakov je sanjsko tekmovanje, toda vendarle moramo na razplet češko-slovenskega dvoboja gledati realno. Ni treba iskati posebnih razlogov za mariborski poraz. Viktoria je bila v dveh tekmah enostavno boljša, njeni igralci so bili – v primerjavi z mariborskimi – bolj konkretni in prav to je na koncu odločilo zmagovalca. Ta konkretnost oziroma kakovost, če hočete.

Nikdar ne bomo izvedeli odgovora na vprašanje, kako bi se razpletla tekma, če bi prvi gol zabili Mariborčani in ne Čehi, saj je zgodnje vodstvo Viktorie Mariborčanom porušilo večino načrtov. Prav tako sem opazil večjo samozavest nogometašev Viktorie, ki so začeli odločno in natančno vedeli, po kaj so prišli na Štajersko. Mariborčani so začeli tudi »padati« v ritmu igre. Sinoči se je nazorno videlo, da nam, slovenskim klubom namreč, še nekaj manjka. Mariborčani so si priigrali kar nekaj priložnosti in obetavnih akcij, toda niso zabili gola. To je razlika med slovenskim prvenstvom in tekmami takšne ravni, kot je zadnje sito za ligo prvakov.

Mislim, da Maribor tudi z Mendyjem namesto Fajića od prve minute ne bi deloval posebej drugače. Tekmo namreč vselej zmaguje in dobiva moštvo, ne posameznik. Morda smo več pričakovali od Ibraimija, toda – še enkrat – posameznike izpostavlja ekipa in ne obratno. Kakorkoli, ne pozabimo, da bo Maribor igral najmanj šest tekem v evropski ligi, kar je zares velika stvar.