Vladna potepanja 
na Jutrovo

Naslednjič – vsak mesec napoveduje kakšen obisk – lahko vlado pričakujejo v Celju, Novem mestu ali Kranju.

Objavljeno
02. julij 2012 20.02
Franc Milošič, Ptuj
Franc Milošič, Ptuj
Vlada bo obiskala Podravje – njegov zgornji del od Slovenske Bistrice prek Maribora do Lenarta. Naslednjič – vsak mesec napoveduje kakšen obisk – jo lahko pričakujejo v Celju, Novem mestu ali Kranju. Prejšnjič je obiskala spodnji del Podravja (ptujsko in ormoško območje), še pred tem Pomurje. Ker ekonomskih, razvojnih, ekoloških ali drugih kriterijev iz vladnih obiskov ni mogoče razbrati, ostanejo lanski volilni rezultati na predčasnih parlamentarnih volitvah edini oprijemljivi smerokaz za vladna »potepanja« po deželi. V vseh navedenih volilnih enotah je namreč sedanja koalicija dobila več kot polovico svojih parlamentarnih poslancev (od enajsterice v vsaki enoti osem poslancev v osmi enoti – Ptuj in Pomurje, šest v Mariboru, v preostalih naštetih pa sedem).

Prav zato se tako rada povabi na obisk med svoje volivce in med svoje župane, pa če jim ima kaj povedati ali ne. Obljub tako in tako ne more trositi naokoli, zato je že velikanski prispevek, če se v kakšnem povsem nepoznanem podjetju (da je le ustanovitelj na pravi strani politične mavrice) lahko s premierom ali ministrom rokujejo in fotografirajo. Če pa »svojega« dobrega podjetnika nima, vlada za obisk raje izbere tuje podjetje kot domače ali (celo) državno.

V Podravju, ki je še vedno ena regija, bo zdaj vlada že drugič. S čim neki bi si ena regija lahko zaslužila dva obiska, preostali predeli države pa še nobenega, če ne s politično orienatcijo večine volivcev? Ni pa treba preveč provocirati ljudi, da po prvem obisku v (Spodnjem) Podravju povedo, kako od tega ni bilo nikakršne koristi in da se ni izboljšalo ali spremenilo tako rekoč nič. Tudi v Pomurju bi večina pritrdila takšni ugotovitvi. Tako so obiski vlade samo še enkrat zapeta znana domača: Gremo na Štajersko, gledat, kaj delajo...