Kako pametno izbrati srednjo šolo

Bodoči dijaki in dijakinje, olajšajte si izbiro srednje šole!

Objavljeno
27. januar 2016 14.11
lvu*MATURA
uredništvo Dela
uredništvo Dela

Da bi bila izbira med odločitvijo za gimnazijo ali za strokovno šolo lažja, smo pred letošnjimi informativnimi dnevi za bodoče dijake in njihove starše pripravili posebno prilogo s priročnimi nasveti, ki jo vidite priloženo, in spletno aplikacijo, ki bo olajšala pregledovanje sorodnih programov.

Spletni brskalnik Vpisi v srednje šole je namenjen vsem osmošolcem in devetošolcem, ki se odločate, kam naprej po končani osnovni šoli.

V njem boste našli nekatere ključne podatke o slovenskih srednjih šolah, programih, ki jih nudijo, številu razpisanih mest, ki bodo na voljo v prihajajočem šolskem letu 2016/17, številu razpisanih mest in vpisanih dijakov v aktualnem šolskem letu 2015/16 ter prejšnjem letu 2014/15 in podatke o morebitni omejitvi vpisa. Vključili smo tudi podatke o uspehu dijakov posameznih srednjih šol na maturi oziroma zaključnem izpitu.

Vsaka od srednjih šol je predstavljena z »osebno izkaznico«, iz katere boste lahko razbrali tudi, kako na posamezni šoli spodbujajo nadarjene dijake in kako pomagajo dijakom s posebnimi potrebami.

Po predstavljenih podatkih boste lahko brskali glede na izbrano regijo, v kateri leži šola, program, ki ga ponuja, oziroma ime šole. Med seboj lahko primerjate do tri izbrane šole, njihove osebne izkaznice pa lahko shranite in jih po potrebi tudi natisnete.

Upamo, da boste tudi s pomočjo našega brskalnika lažje prišli do najboljše možne odločitve o nadaljevanju svoje izobrazbene poti.

Vpis v srednje šole