Od srede do srede: Markeš in Žerdin o kočljivem izbiranju komisarja

Delova politična komentatorja tolmačita srečanje Bratuškove in Junckerja, brskata po tvitosferi in gledata Tequila Sunrise.

Objavljeno
03. september 2014 19.06
video: A. O., Delo.si
video: A. O., Delo.si

Ali Žerdin in Janez Markeš v že rahlo jesenski ediciji rubrike Od srede do srede nadaljujeta premislek o izboru kandidata za evropskega komisarja oziroma komisarke. Ugotavljata, da je bila kandidatura predsednice vlade, ki se zlagoma umika s tega položaja, neokusna, Evropa pa ob tem ni trznila s trepalnico.

Takšna tišina ju niti ne preseneča, nenazadnje prihodnjega predsednika evropske komisije Jean-Claudea Junckerja pri izboru komisarja ne zanima skoraj nič drugega kot spolni ključ oziroma ženske kvote.

Zakaj je takšno izbiranje kočljivo?

Kaj je zdaj s Slovenijo?

In kaj storiti? Kakšne možnosti ponujata in kako se dvigniti iz zatopljenosti v splošno zamorjenost, si oglejte v videoprispevku. Markeš povzame: »Predvsem pospravimo hišo, uredimo državo, ne čakajmo na dogodek, ki ga nikoli ne bo.«

Mandatarju in sestavljanju vlade tokrat ne namenita pozornosti. Napovedujeta pa recenzijo, ko bo ekipa sestavljena.

Nasvidenje torej naslednjo sredo!

***

Uporabnike prosimo, da nam svoje mnenje pošljejo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Komentarje bomo objavili po lastni presoji.