Od srede do srede: Žerdin in Markeš o volitvah in javnem dobrem

Ne odločamo se več, za koga bomo volili, ampak proti komu, opozarja Markeš.

Objavljeno
22. marec 2018 16.24
Posodobljeno
22. marec 2018 17.00
volitve
Ali Žerdin, Janez Markeš, Video: V. V.
Ali Žerdin, Janez Markeš, Video: V. V.

Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš tokrat razpravljata o tem, kakšne bodo letošnje parlamentarne volitve. »Smo v območju protipolitike, ko se ne odločamo več, za koga bomo volili, ampak se začenjamo ukvarjati s tem, koga moramo voliti, da bomo preprečili nekaj slabega,« pravi Markeš.

Zaskrbljen je nad tem, da politični prostor zasedajo stranke in politiki, ki nimajo pravih konceptov. Sploh v trenutku, ko jih Slovenija po njegovem mnenju najbolj potrebuje: »Bili smo ob deset let produktivnega ustvarjanja za našo prihodnost, potem smo zapadli v t. i. obdobje debelih krav, zdaj pa nam spet grozi, da bomo padli za deset let«.

Opozarja, da smo Slovenijo preveč razslojili, glavna tema tokratnih volitev pa bi moralo biti javno dobro.

***

Uporabnike prosimo, da nam svoje mnenje pošljejo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Komentarje bomo objavili po lastni presoji.

Alija Žerdina in Janeza Markeša lahko poslušate tudi v podcastu. Njune pogovore objavljamo v iTunesih: bodisi jih prenesite v aplikacijo na svojem mobilnem telefonu bodisi jih spremljajte na tej povezavi.