Tehnokamra: Božiček in dedek Mraz kupujeta tehnološka darila

Skupaj z Digitalijami smo pripravili nekaj nasvetov za božično-novoletna tehnološka darila.

Objavljeno
11. december 2015 07.59
Posodobljeno
11. december 2015 09.00
Matjaž Ropret, Lenart J. Kučić
Matjaž Ropret, Lenart J. Kučić

Veseli december ali stresni december? Kupovanje Božičkovih daril in daril dedka Mraza ni vedno prijetno opravilo, že zato, ker je težko dobiti dobre ideje. Zato bomo poskušali vsaj malo olajšati to decembrsko nalogo. Skupaj s Simobilovimi Digitalijami smo pripravili izbor tehnoloških igrač, ki so nas letos najbolj navdušile in presenetile.

Začeli smo s simpatičnim, a po pravici povedano precej neuporabnim vojnozvezdnim robotom sphero bb-8. Prav tako robotski in v nekoliko večjo pomoč je sesalnik irobot roomba 876. Iz telefonskega sveta smo izbrali podstavek za snemanje časovnega zamika muvi x-lapse, slovenski obesek za ključe chipolo, ki je po novem tudi daljinski sprožilec za selfije in trpežen baterijski oklep za iphone otterbox ressurgence.

Za računalniške navdušence bosta morda primerni darili računalnik v ključku ali ultrapoceni kartični računalnik raspberry pi za učenje osnov programiranja. V dnevni sobi bo morda prav prišel Googlov dodatek chromecast, ki omogoča predvajanje vsebin s telefona in spletnih storitev na televizor. Povezana tehtnica drop pa bo tehnofile morda pritegnila v kuhinjo.