Ultrablues: Lakota po teku

Boštjan Videmšek, Samo Rugelj in Žiga X Gombač o anekdotah, ki so spremljale njihov ultramaratonski podvig.

Objavljeno
05. september 2014 18.55
T. L., video: A. O., Delo.si
T. L., video: A. O., Delo.si

Trije možje. Trije pisci. Trije tekači. Trije obsedenci. Trije bralci. Trije značaji. Tri življenjske poti. Malo skupne zgodovine, a zajeten kupček skupnih točk. In ena, 8 mesecev dolga skupna dogodivščina, ki je kriznega poročevalca (in »nogometaša«) Boštjana Videmška, Delovega novinarja (in hribolazca) Sama Ruglja ter mladinskega pisatelja (in boksarja) Žigo X Gombača iz zagrizenih individualistov skušala spremeniti v kompanjone in ekipo.

Zgornje uvodne besede založnika nove tekaške knjige Ultrablues najlepše opišejo projekt, ki so se ga lotili trije možje (psa, kolikor vemo, ni bilo poleg).

Na novinarski konferenci so spregovorili o nastanku knjige, strasti in volji, ki jih je združila, ter utrjevanju fizične kondicije, ki je prehodila ultimativni preizkušnji zmogljivosti telesa in duha.

V prispevku pa poglejte, kako velika je bila njihova lakota po teku - pred in med njim.

Lahko pa kmalu prelistate tudi Sobotno prilogo. Prej ali slej se boste ustavili na 28. strani. Tam vas pričakajo Vesna Milek in vsi trije možje. Ko pridete do naslova Ultrablues ali kako so se trije kompanjoni lotili ultramaratona, ste na pravem mestu.

Pa še to: preberite tudi njihov prispevek Po poteh žledoloma: Čas je za udarništvo!