V živo: Kreativno jutro s Cirilom Jazbecem

Projekt širjenja dobrih idej spremljamo tudi na spletnem Delu.

Objavljeno
27. november 2015 08.39
Posodobljeno
27. november 2015 09.00
mpi/ciril jazbec
Delo.si
Delo.si

V samo nekaj letih mednarodnega delovanja je Ciril Jazbec za svoje fotografije prejel več prestižnih mednarodnih nagrad: nagrado Leica Oskar Barnack Newcomer Award (2013), zmagal je na Photo Folio Review v okviru festivala Rencontres d'Arles 2013 ter osvojil 1. mesto na Fipcom 2014.

Svoje zgodbe objavlja v najpomembnejših mednarodnih časopisih in revijah kot so National Geographic, The New York Times, GEO, Der Spiegel, the Neue Zürcher Zeitung, Marie Claire Italy, Leica Fotografie International in Wired UK.

Osebni projekti so ga najprej peljali na otočje Kiribati in Aljasko, kasneje pa v Ugando in Grenlandijo.

Ciril Jazbec usmerja fokus svojega fotoaparata v trajnostni razvoj, v spremembe, ki jih v naravi povzroča človek s svojim pehanjem za nenehnim razvojem in dobičkom in ki usodno vplivajo na človeka in njegovo nadaljnje življenje na modrem planetu.

Kaj sploh so kreativna jutra?

Gre za projekt širjenja dobrih idej pro bono, ki se je začel pred leti v New Yorku in se razširil v skoraj sto mest po vsem svetu. Tudi v Ljubljano. Gre za to, da se ljudje, željni novih spoznanj in zanimivih izkušenj, enkrat na mesec srečajo ob zajtrku in prisluhnejo zgodbi. Osebni izkušnji. Nori ideji najbolj uspešnih ljudi.

Mreža Creative mornings je tako prerasla v globalno skupnost, katere del je tudi slovenska prestolnica. Enkrat na mesec v njej ob zajtrku poteka brezplačno predavanje gosta, ki ima zanimivo življenjsko zgodbo.

***

Medijska hiša Delo je medijski sponzor projekta Creative Mornings Ljubljana.