V živo: Kreativno jutro z Alenko Kreč Bricelj

Projekt širjenja dobrih idej spremljamo tudi na spletnem Delu. Umetnico iz društva Smetumet spremljajte od 9. ure.

Objavljeno
16. december 2015 10.07
Posodobljeno
18. december 2015 07.30
Creative mornings Ljubljana
Creative mornings Ljubljana

Alenka Kreč Bricelj je približno tretjina društva Smetumet. Najbolj jo zanima oblikovanje celostnih konceptov, ki vključujejo odpadne materiale, design in skupnost. Verjame v izvedene ideje in zdravilno moč črnega humorja. Dijakinja srednje šole za oblikovanje in fotografijo je študirala umetnostno zgodovino in ugotovila, da to ni zanjo. Med drugim ima težave z avtoriteto in postavljanjem vejic.

V Smetumetu se skupaj z dvema Majama sprašuje, kaj z vsemi temi smetmi? Eden od odgovorov je znamka recikliranih izdelkov. Najbolj prepoznavne so njihove torbe iz cerad.

Moto: delaj s tem, kar imaš.

Alenka nam bo povedala, zakaj so rojstva in smrti tista, ki so najbolj vplivala na to, kaj hoče početi s svojim časom. Kaj ve o smeteh in smetiščih raznih vrst. Kako je njen naredi-si-sam fotr nehote vplival na to, kar počne zdaj. Kaj vse so prijatelji naredili zanjo. Pa še nekaj o resnih stvareh, kot so privilegiji, cona udobja in odgovornost. Kako vedno narišeš to, kar misliš, in kaj ima z vsem skupaj Phil Collins.

***

Kaj sploh so kreativna jutra?

Gre za projekt širjenja dobrih idej pro bono, ki se je začel pred leti v New Yorku in se razširil v skoraj sto mest po vsem svetu. Tudi v Ljubljano. Gre za to, da se ljudje, željni novih spoznanj in zanimivih izkušenj, enkrat na mesec srečajo ob zajtrku in prisluhnejo zgodbi. Osebni izkušnji. Nori ideji najbolj uspešnih ljudi.

Mreža Creative mornings je tako prerasla v globalno skupnost, katere del je tudi slovenska prestolnica. Enkrat na mesec v njej ob zajtrku poteka brezplačno predavanje gosta, ki ima zanimivo življenjsko zgodbo.

***

Medijska hiša Delo je medijski sponzor projekta Creative Mornings Ljubljana.