Bi radi boljše medije? O njih in za njih na festivalu Naprej/Forward

V živo spremljamo dogodke letošnjega osrednjega medijskega dogodka v Sloveniji.

Objavljeno
19. november 2015 16.15
Delo.si
Delo.si

Drugi festivalski dan je namenjen predavanjem. Na odru pod zvezdami Lutkovnega gledališča bodo znanje z obiskovalci delili: Boštjan Videmšek (Humanitarna kriza za ograjo), Haris Dedović (KAR!KE), Mikhail Zygar (Novinarstvo med Putinom in svobodo), Hanene Zbiss (Ekstremne preiskave), Smári McCarthy (Preživeti medije), Eva Jung (Spletno razgaljeni), Firas Fayyad (Novinar proti režimu).

Ob 21. uri bo na ogled ekskluzivno Dokumentarni film Firasa Fayyada.

Preživeti medi)

 

Prvi festivalski dan se je začel z Medijsko bero najboljših projektov iztekajočega se leta. Izbrani so bili projekti Torek ob petih, prvi slovenski mobilni tednik oziroma telefonski časopis, MMCPodrobno: Begunske zgodbe, Dnevnikov projekt sodelovanja z dijaki, Obrazi prihodnosti, radijska oddaja/podcast Vala 202 in vseevropski projekt pridobivanja informacij javnega značaja, ki ga vodi in koordinira Delo.

Popoldne je potekalo Medijsko ogledalo, ki so ga medijem tudi letos nastavili znani Slovenci: Miha Blažič - N'toko, Andrej Gnezda, Izar Lunaček in Metoda Dodič Fikfak. Zvečer je DNS podelil tudi novinarske nagrade, za življenjsko delo so jo posthumno podelili Špeli Šipek.