Na ulicah Bahrajna več tisoč protivladnih protestnikov

Več tisoč bahrajnskih protestnikov se je danes že 21. dan zapored zbralo v prestolnici Manama pred vladno palačo Al Kudaibija in zahtevalo odstop tamkajšnje vlade in kralja Hamada bin Ise al Kalife, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Protestniki zahtevajo spremembe ustave iz leta 2002, ki daje po njihovem mnenju preveč moči monarhiji.

Objavljeno
06. marec 2011 09.47
Posodobljeno
06. marec 2011 09.47
Ne. Š., delo.si
Ne. Š., delo.si
Manama - Bahrajnska vlada se v palači Al Kudaibija sestane vsako nedeljo, navaja STA. Ali bodo današnjo sejo zaradi protivladnih protestov prestavili na drugo lokacijo ali jo odpovedali, še ni znano.

Protestniki so se zbrali tudi na trgu Biser v središču Maname, ki je postal njihovo oporišče, saj so si tam postavili na stotine šotorov in na trgu vztrajajo dan in noč.

V Bahrajnu šiiti predstavljajo 70 odstotkov prebivalstva. Več let se pritožujejo nad diskriminacijo in drugimi zlorabami s strani vladajoče sunitske dinastije, ki Bahrajn vodi že več kot 200 let. Oblast je šiitskim opozicijskim skupinam ponudila pogajanja, na kar je opozicija že pristala, a do njih zaenkrat še ni prišlo, še pišejo na STA.