Z vodnim skuterjem vozil po Bohinjskem jezeru in kršil več prepovedi

Brezbrižneža so obravnavali bohinjski redarji in policija.

Objavljeno
03. april 2020 10.45
Posodobljeno
03. april 2020 12.23
Vodni skuterji ne sodijo v zavarovano območje Triglavskega narodnega parka. Fotografija je simbolična. FOTO: Arben Celi/reuters
J.B.P.
J.B.P.
Da je policijska akcija poostrenega nadzora nad upoštevanjem odloka o začasni prepovedi gibanja in zbiranja na javnih mestih in površinah ter prepovedi gibanja zunaj meja občine stalnega bivališča, ki jo napovedujejo za ta konec tedna, upravičena, dokazuje včerajšnji dogodek pri Bohinjskem jezeru.

Tam si je namreč brezbrižnež, ki je verjetno hotel izkoristiti to, da v Bohinju in na Bledu ni nobene turistične gneče, privoščil vožnjo z vodnim skuterjem po jezeru. Pričakovati je, da bo takšnih kršiteljev, ki se požvižgajo na ukrepe proti širjenju okužbe s koronavirusom, ob napovedanem lepem koncu tedna še več. 

image
Na Bohinjskem jezeru bi v času prepovedi gibanja in zbiranja in medtem ko so zaprti lokali in hoteli, moral vladati takšen mir. FOTO: Jože Pojbič/delo


Kršitelj je z vožnjo s skuterjem najprej kršil splošno veljavno prepoved vožnje z motornimi čolni in skuterji po tem jezeru, ki jo zaradi varovanja jezera predvideva zakon o Triglavskem narodnem parku.

Posredovala je bohinjska redarska služba, a ko so ugotovili, da kršitelj kljub začasni prepovedi gibanja zunaj meja občine stalnega bivališča prihaja iz druge občine, so na pomoč poklicali še policijo, ki ga je obravnavala zaradi te druge kršitve. S Policijske uprave Kranj so sporočili, da bodo kršitelja prijavili tudi zdravstvenemu inšpektoratu.