Na primorski avtocesti v nesreči življenje izgubil otrok

Med Uncem in Vrhniko proti Ljubljani sta trčila tovorno in osebno vozilo. Voznica je huje poškodovana.

Objavljeno
25. september 2020 18.52
Posodobljeno
25. september 2020 20.37
Fotografija je simbolična. FOTO: Jože Pojbič/Delo
Š. J.
Š. J.
Danes se je nekaj pred tretjo uro popoldan na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko v smeri Ljubljane zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega in voznik tovornega vozila. V hudi prometni nesreči je na kraju umrl otrok, ki je bil potnik v osebnem vozilu, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Kot so zapisali, je po do sedaj znanih podatkih do nesreče prišlo, ker je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila voznice, ki je vozila pred njim. Oba voznika sta se pred tem zaradi manjše prometne nesreče in zastoja ob njej umikala na odstavni pas, kjer je prišlo do trčenja. 
 

38-letna voznica, ki je bila s kraja odpeljana v UKC Ljubljana, je bila huje poškodovana in je v življenjski nevarnosti. Prav tako je bil poškodovan tudi drugi otrok v osebnem vozilu, ki po prvih podatkih ni življenjsko ogrožen. 63-letni voznik tovornega vozila ni bil poškodovan. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in tožilec. Vse okoliščine nesreče se še preverjajo.


Avtocesta v smeri Ljubljane je zaradi ogleda kraja in odpravljanja posledic nesreče še vedno zaprta. Obvoz je  urejen na vzporedno regionalno cesto. O vseh ugotovitvah ogleda in okoliščinah  prometne nesreče bo obveščeno pristojno tožilstvo.