Smrtna nesreča jadralnega padalca

Na območju Tolmina je v soboto v popoldanskih urah na štirih krajih strmoglavilo kar šest jadralnih padalcev. Eden izmed njih pa padca ni preživel.

Objavljeno
23. julij 2006 11.27
Veter mu je zaprl padalo
Tolmin - Na območju Tolmina je v soboto v popoldanskih urah na štirih krajih strmoglavilo šest jadralnih padalcev. V Tolminskih Ravnah je 38-letni padalec izgubil življenje, na Kobli, Bači in v Mačjem potoku pa se pri padcih ni nihče poškodoval, so sporočili z republiškega centra za obveščanje.

Skupina jadralnih padalcev je v soboto popoldne poletela s Sorice, letela nad Tolminsko - Bohinjskimi gorami do Kobariškega Stola in pristala v Kobaridu. Ob pristanku so ugotovili, da pogrešajo 38-letnega, zelo izkušenega padalca iz okolice Celja. Na klice mobilnega telefona se najprej ni javljal, nato pa jih je poklical in povedal, da je nekje nad Tolminskimi Ravnami in da je najbrž poškodovan. Takoj je bila aktivirana postaja Gorske reševalne službe, ki je začela z iskanjem.

Pogrešanega padalca so našli mrtvega ob 19.30 pod cesto Žabče - Tolminske Ravne, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.