Tragična nesreča planinke na območju Batognice

Triinšestdesetletni planinki je po stezi na prepadnem terenu spodrsnilo, padla je v globino.

Objavljeno
14. julij 2020 17.40
Posodobljeno
15. julij 2020 11.20
Poleg policistov so na kraj nezgode napotili pripadnike GRS Tolmin in helikoptersko ekipo za reševanje v gorah GRS z Brnika. FOTO: Miljko Lesjak/GRS Tolmin
Š. J.
Š. J.
Malo po 14. uri so bili policisti iz Nove Gorice obveščeni o nesreči planinke na območju 2164 metrov visoke gore Batognica, ki se nahaja nad reko Sočo v bližini Krna.

Po prvih zbranih informacijah se je smrtno ponesrečila 63-letna planinka, ki je hodila po stezi skupaj z možem, med hojo pa ji je na prepadnem terenu spodrsnilo in je posledično padla v globino.

image
Z ogledom kraja nezgode so policisti ugotovili, da je bil vzrok padca z ozke planinske poti na strmem pobočju zdrs oziroma izguba ravnotežja. FOTO: Miljko Lesjak/GRS Tolmin


Zaradi hudih telesnih poškodb je planinka na kraju umrla. Po nesreči so jo našli v južnem pobočju Batognice približno sto metrov nižje pod planinsko potjo v grapi v strmem ožjem prodišču.

Poleg policistov so bili s strani pristojne službe na mesto nesreče napoteni tudi pripadniki GRS Tolmin in posadka za reševanje v gorah GRS z Brnika, ki je pokojno osebo s policijskim helikopterjem prepeljala v dolino.

O tragičnem dogodku je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe, policisti iz Bovca pa nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil glede tragičnega dogodka na Kobariškem, so še sporočili iz policijske uprave Nova Gorica. O vseh ugotovljenih dejstvih bo policija obvestila pristojno državno tožilstvo.

image
Batognica je 2164 metrov visoka gora nad Sočo v bližini Krna. Njen vrh je bil med soško fronto prizorišče nenehnih spopadov med avstro-ogrsko in italijansko vojsko. FOTO: Andrej S.K/Wikipedia