V prometni nesreči umrl pešec

Izven naselja Markovci se je zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznik osebnega avtomobila je zbil 49-letnega pešca, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Objavljeno
16. januar 2008 09.20
Ljubljana - V torek ob 18.20 se je na regionalni cesti Spuhlja - Zavrč izven naselja Markovci zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 34-letni voznik osebnega avtomobila iz Nove vasi pri Markovcih, je zbil 49-letnega pešca iz okolice Ptuja, ki je prečkal cesto izven prehoda za pešce na neosvetljenem delu in ni uporabljal odsevnega telesa. Slednji je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

V noči na sredo 20 prometnih nesreč

Policisti so v noči na sredo obravnavali 20 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, šest pa jih je bilo lažje poškodovanih. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 32 kršitev javnega reda in miru ter 39 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 19-krat posredovali na javnih krajih in 13-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 19 tatvin, 13 vlomov, dve ponarejanji listin, ponarejanje denarja, poškodovanje tuje stvari, ogrožanje varnosti, izsiljevanje in nasilništvo.