Dr. Edvard Kobal, kandidat za Delovo osebnost leta

Spiritus agens Slovenske znanstvene fundacije, neutrudni promotor in popularizator znanosti.

Objavljeno
13. december 2015 21.21
Znanost
R.K. video A.O.
R.K. video A.O.
Tudi letos smo v uredništvu poiskali ljudi s srcem, ljudi, ki smo jim lahko hvaležni, deseterico, ki ji brez sramu lahko rečemo tudi junaki iztekajočega leta 2015.

Časnik Delo tako začenja že 26. krog izbiranja osebnosti leta zapored. Tokrat vam predstavljamo izbor uredništva, deset dni bomo objavljali portrete finalistov; prvega že danes, vsak dan pa tudi pogovor z njimi v Delovi spletni izdaji.

Končni izbor bo v rokah bralcev. S spletnim glasovanjem (19.12 bo objavljena spletna glasovnica) in javnomnenjsko anketo bomo prišli do prvega imena letošnjega leta.

Tokratni nominiranec je eden tistih žlahtnih zanesenjakov, ki si naprtijo toliko opravil, da je že njihovo golo naštevanje svojevrsten zalogaj. A ne deluje le v domačem okolju, ampak zelo dejavno tudi na mednarodni ravni. In to ne od včeraj, kakor se reče. Že 21 let je na čelu Slovenske znanstvene fundacije (katere soustanoviteljica je bila tudi naša časopisna hiša); v tem okviru med drugim vsako leto organizira večdnevni Slovenski festival znanosti (pri katerem novinarsko še vedno sodeluje tudi Delova priloga Znanost).

Ob 12. uri preberite tudi: portret dr. Edvard Kobal


***

Delovo osebnost leta 2015 bomo razglasili 4. januarja 2016, ob 12. uri, v Narodni galeriji.
Zmagovalca bomo poiskali z javnomnenjsko raziskavo in spletno anketo.

In koga je uredništvo izbralo?

Nominiranci so:

Jože Colarič

Uroš Dokl

Andrej Gnezda

Imre Jerebic

Edvard Kobal

skupina Laibach

Tina Maze

Faila Pašič Bišić

Jure Poglajen

Ciril Zlobec