S faksa takoj praksa

Evropskih 4,25 milijona evrov za spodbujanje prvih delovnih izkušenj mladih.

Objavljeno
09. oktober 2014 13.41
Zaposlitveni sejem Kranj
A. S., gospodarstvo
A. S., gospodarstvo

Ljubljana – Za pet milijonov evrov vreden program »Iz faksa takoj praksa – Spodbujanje prvih delovnih izkušenj mladih z izpopolnjevanjem za konkretno delovno mesto«, katerega namen je povezovanje izobraževanja in potreb trga dela s spodbujanjem pridobivanja prvih delovnih izkušenj terciarno izobraženih mladih z izpopolnjevanjem za konkretno delovno mesto, bo Evropski socialni sklad prispeval 85 odstotkov oziroma 4.250.000 evrov, so sporočili iz vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Ciljna skupina izvajanja programa so mlade brezposelne osebe s terciarno stopnjo izobrazbe, stare do vključno 29 let, ki so prijavljene v evidenci brezposelnih oseb in so hkrati iskalci prve zaposlitve, ki jih zaposlijo delodajalci iz zasebnega sektorja, izbrani na podlagi javnega povabila. Program vključuje obvezno sistematično izpopolnjevanje, ki ga mora delodajalec zagotoviti vključeni osebi med dvanajstmesečno zaposlitvijo.

Namen programa je dosežen s sistematičnim izpopolnjevanjem in pridobivanjem prvih delovnih izkušenj, kar se lahko izvaja tudi s pripravništvom, v okviru katerega bodo vključene osebe širile in poglabljale znanje ter spretnosti, pridobljene v času formalnega izobraževanja, kar bo podlaga za uspešno in učinkovito opravljanje dela pri delodajalcu. Vključene osebe si bodo z uspešno opravljenim programom povečale svoje zaposlitvene možnosti in uspešen razvoj kariere, njihovi delodajalci pa si bodo zagotovili usposobljeno delovno silo in povečali konkurenčnost podjetja.