24-letnik grozil otrokom, da jim bom odrezal prste

Celjski policisti so ovadili 24-letnega Celjana, ki je otroke in mladoletnike silil, da so mu prinašali denar in vrednejše predmete. Da je to dosegel,  jim je grozil z rezanjem prstov.

Objavljeno
02. oktober 2009 13.23
Ti. K.
Ti. K.
Celje - Celjski policisti so konec septembra zaradi kaznivih dejanj izsiljevanja ovadili 24-letnega Celjana. Osumljen je, da je poleti na območju Celja otroke in mladoletnike s silo in resno grožnjo prisilil, da so mu prinašali denar in vrednejše predmete, so sporočili s celjske policijske uprave.

 

24-letnik je otrokom in mladoletnikom grozil, da jim bo z nožem odrezal prste, jim v podkrepitev grožnje pokazal več nožev ter zahteval, da si izberejo nož, s katerim jim bo odrezal prste na rokah. Grozil jim je tudi, da jih bo odpeljal na Šmartinsko jezero in jih tam utopil ter da jih bo pretepel, če mu ne bodo prinesli zahtevanih stvari.

 

Pri hišni preiskavi so kriminalisti in policisti našli del predmetov, ki jih je osumljeni pridobil od mladoletnikov in otrok, in dva paketa bele snovi, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo ter več kot pol kilograma posušenih zelenih rastlinskih delcev, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo rastline konoplja. 

 

28. septembra so policisti 24-letniku odvzeli prostost in ga privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju, kejr so mu odredili pridržanje. Kazenska ovadba mladeniču očita sedem kaznivih dejanj.

 

Osumljeni je stari znanec policije, saj je bil v preteklosti obravnavan že za več kaznivih dejanj, pretežno premoženjske narave in izsiljevanja.