29-letnik se je polil z bencinom in zažgal

Na kmetiji na območju občine Muta se je hudo opekel 29-letni domačin, ki se je pred tem polil z bencinom in zažgal. Prvo pomoč mu je nudila mati, ki ga je pogasila in z njega strgala oblačila.

Objavljeno
24. avgust 2009 18.49
Ta.R./STA
Ta.R./STA
Muta - Na kmetiji na območju občine Muta se je v nedeljo zvečer hudo opekel 29-letni domačin, ki se je pred tem polil z bencinom in zažgal. Zaradi hudih opeklin po celem telesu so ga reševalci odpeljali v UKC Maribor, kjer se zaradi posebno hudih poškodb nahaja v smrtni nevarnosti, so sporočili s Policijske uprave Slovenj Gradec.

 

Policisti s policijske postaje Radlje ob Dravi so pri zbiranju obvestil ugotovili, da se je 29-letnik po vrnitvi domov v vinjenem stanju sprl z 59-letnim očetom in z njim nameraval fizično obračunati. To mu je preprečil njegov 23-letni brat, vendar je z njim fizično obračunal in nato odšel za hišo, kjer je uničeval pohištvo.

 

Nadaljnje razgrajanje mu je po navedbah policije preprečila mati, nakar je 29-letnik odšel v hišo, kjer je očetu dejal, da se bo zažgal. Nato je odšel na dvorišče pred hišo, kjer je vzel plastično posodo, se polil z bencinom in zažgal. Prvo pomoč mu je nudila mati, ki ga je pogasila in z njega strgala oblačila.

 

Policisti pri ogledu kraja dogodka niso ugotovili znakov tuje krivde, v zvezi kršitve javnega reda in miru pa še zbirajo dodatna obvestila.