35-letni turni smučar z Jalovca zdrsnil v smrt

V nesreči na pobočju Jalovca je dopoldne umrl 35-letni turni smučar iz okolice Ljubljane. Po navedbah njegovega prijatelja, ki je poklical Center za obveščanje, je 35-letnik zdrsnil v Loški žleb ter padel preko skal 150 metrov v globino.

Objavljeno
08. marec 2011 18.42
Ti. K, delo.si
Ti. K, delo.si
Bovec -  Aktivirali so člane bovške Gorske reševalne službe, gorske policijske enote Policijske uprave Nova Gorica in policijske postaje Bovec. Zdravnik je ob prihodu na kraj nesreče lahko le ugotovil smrt 35-letnega smučarja.

Ponesrečenega turnega smučarja so s helikopterjem prepeljali v dolino. Kot je za STA povedal načelnik bovške Gorske reševalne službe Marko Matajurc, bodo podrobnosti o nesreči poskušali izvedeti v pogovoru s kolegom ponesrečenega, ki je o nesreči tudi obvestil pristojni center.

Bovški reševalci so imeliv letošnjem letu že pet reševalnih akcij, v katerih so pomagali dvema ponesrečenima turnima smučarjema, dvema alpinistoma in enemu pohodniku. Kar trikrat so reševali na pobočju Jalovca, po enkrat pa na pobočju Mangarta in Prisojnika.

Današnja nesreča turnega smučarja je prva smrtna nesreča letos, lani pa so posredovali v 34 reševalnih akcijah, v katerih je umrlo pet ljudi.