Al Kaida napadla napačno ladjo

Indijska podružnica Al Kaide je nameravala napasti ameriško letalonosilko, vendar so po pomoti napadli pakistansko ladjo.

Objavljeno
16. september 2014 13.36
reu/KOREA-NORTH/
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Karači - Najnovejši teroristični napad pod okriljem do nedavno najbolj zloglasne teroristične organizacije Al Kaide se je sprevrgel v popolni polom. Novoustanoveljena podružnica Al Kaide na indijskem podkontinentu je skovala načrt, da bo izvedla prvi teroristični napad, za tarčo pa je zbrala ameriško letalonosilko USS George Washington, za katero so mislili, da se nahaja v pakistanskem pristanišču Karači.

Deset dobro oboroženih teroristov je namesto letalonosilke na jedrski pogon napadla pakistansko vojaško fregato, ki je bila privezana na mesto, kjer bi morala biti letalonosilka, poroča britanski spleti portal Telegraph. Da na krovu ni letal, napadalce ni prav nič zmotilo. Pakistanska mornarica je napadalce hitro obvladala, tri teroriste so ubili, preostale pa jim je uspelo aretirati. Odgovornost za napad je kmalu prevzela Al Kaida, ki je bila še vedno prepričana, da so napadli ameriško ladjo. Na spletu so namreč zapisali, da preklinjajo pakistanske vojake, ki so umrli, ko so branili sovražnike muslimanov.

Svoj lonček so pristavili tudi v novoustanovljeni Islamski državi (ISIS), ki je od Al Kaide prevzela primat na seznamu najbolj krutih terorističnih organizacij. »Al Kaida je resnično zastarela, Indija ima 120 milijonov muslimanov, ki jih je treba rešiti, oni pa napadejo pakistansko ladjo,« so sporočili preko Twitter profila.