Albanec v kamionu skrival 350 kilogramov konoplje

S prodajo tolikšne količine prepovedane droge bi lahko zaslužili skoraj milijon in pol evrov.

Objavljeno
08. november 2011 14.02
Posodobljeno
08. november 2011 14.02
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Maribor - V petek ob 10.10 je na mednarodni mejni prehod Gruškovje pripeljal 29-letni državljan Albanije, s tovornim vozilom albanskih registrskih oznak. Izkazal se je s potnim listom Albanije in vozniškim dovoljenjem.

Policist, ki je opravljal mejno kontrolo, je posumil, da je vozniško dovoljenje ponarejeno. Zaradi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje ponarejanja listin, so policisti po Zakonu o nadzoru državne meje opravili še pregled celotnega vozila.

V pregled so se vključili še policist-vodnik službenega psa s psom za detekcijo prepovedanih drog in cariniki mobilne skupine Carinskega urada Maribor.

Službeni pes je nakazal prisotnost prepovedanih drog, zato so policisti in cariniki delno odmaknili cerado priklopnika in ob prednji steni priklopnika našli dodatno izdelan skrit prostor, v notranjosti pa več večjih zavojev, ovitih v folijo.

Pri pregledu enega od zavojev so policisti našli posušene zeleno-rjave rastlinske delce, za katere so kasneje ugotovili, da gre za prepovedano drogo konopljo.

Med preiskavo vozila so policisti našli 350 kilogramov omenjene droge, s prodajo katere bi preprodajalci lahko zaslužili okrog 1.400.000 evrov.

Gre za enega večjih zasegov konoplje v zadnjih letih.