Albino deklico umorili za telesne organe

V Burundi na vzhodu Afrike so našli mrtvo šestletno albina deklico, brez glave in udov. Albini v tej regiji so pogosta tarča zaradi prepričanja, da so njihovi telesni deli uporabni za pripravo čarobnih napojev.

Objavljeno
18. november 2008 17.19
Ma.J.
Ma.J.
Bujumbura - V Burundi na vzhodu Afrike so našli mrtvo šestletno albina deklico, brez glave in udov. Gre za še en primer umora obredne medicine in za šesti primer v državi od septembra. Albini v tej regiji so pogosta tarča zaradi prepričanja, ki ga razširjajo vrači, da so njihovi telesni deli uporabni za pripravo čarobnih napojev.

Po poročanju BBC se je deklica skupaj z družino ravno vrnila na dom, ko so oboroženi napadalci vdrli v hišo, zvezali njene starše in jo ustrelili v glavo.

Vodja državnega združenja albinov Kasim Kazungu pravi, da ljudje z albinizmom niso bili diskriminirani, dokler se iz sosednje Tanzanije ni razširila donosna trgovina z njihovimi telesnimi organi.

Prejšnji teden je policija na jugozahodu Tanzanije aretirala moškega, ki je svojo ženo z albinizmom poskušal prodati prekupčevalcem v Kongo; dveh mater na zahodu Tanzanije pa se je z mačetami lotila tolpa, ki ni uspela najti njunih albina otrok.