Avto do smrti zbil kolesarja

Na regionalni cesti Kranj - Žabnica v naselju Zgornje Bitnje je osebni avtomobil trčil v kolesarja, ki je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

Objavljeno
20. januar 2007 20.01
Kranj - Na regionalni cesti Kranj - Žabnica v naselju Zgornje Bitnje se je v petek ob 15.15 zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega avtomobila in kolesar. Kolesar, katerega identiteto še ugotavljajo, je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

34-letna voznica iz Naklega je peljala osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Kranja proti Škofji Loki. V Zgornjih Bitnjah je v neposredni bližini avtobusnega postajališča z njene desne strani iz dovoza do stanovanjske hiše nenadoma na vozišče pripeljal starejši kolesar, ki svoje namere ni nakazal.

Voznica se je poskusila umakniti na nasprotno stran vozišča, a ji trčenja ni uspelo preprečiti. S prednjim delom vozila je trčila v levi bočni del kolesarja. V trčenju je kolesar utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Policija je danes ugotovila identiteto kolesarja, gre za 85-letnega mošekga, doma iz območja Celja, z začasnim prebivališčem v Kranju, so sporočili s kranjske poicijske uprave.