Avto je zaradi trka v mejni prehod zgorel, voznik umrl

Umrl naj bi bil 29-letni slovenski državljan. Identiteto bo potrdila sodna obdukcija.

Objavljeno
13. september 2015 15.48
san*stop policija - ilustracija
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Nova Gorica - V prometni nesreči, ki se je zgodila danes okoli 9. ure v Novi Gorici, je umrl voznik osebnega avtomobila. Kot so sporočili novogoriški policisti, je avtomobil italijanskih registrskih tablic silovito trčil v objekt nekdanjega mejnega prehoda z Italijo in zagorel. Identiteto voznika bo potrdila sodna obdukcija.

Po poročanju Il Piccola je avtomobil, šlo naj bi za BMW 530, vozil 29-letni slovenski državljan, v objekt nekdanjega mejnega prehoda pa naj bi se zaletel s hitrostjo okoli 200 kilometrov na uro.

Voznik osebnega avtomobila italijanske registracije je vozil po novogoriški Kolodvorski ulici, ki teče vzporedno z mejo med Slovenijo in Italijo, v smeri bivšega mejnega prehoda na Erjavčevi ulici. Pred križiščem Kolodvorske z Erjavčevo je z veliko hitrostjo zapeljal desno preko zelenice ter naprej preko Erjavčeve ulice, pojasnjuje policija.

Tu je oplazil pravilno vozeče vozilo slovenskih registrskih tablic, v katerem so bili po podatkih tržaškega časnika Il Piccolo voznica in trije otroci, ter nazadnje silovito trčil v objekt nekdanjega mejnega prehoda. Vozilo, v katerem je bil voznik, je zagorelo, medtem ko ženska in otroci v drugem vozilu niso poškodovani.

Preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo. Po končani preiskavi bo podano poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še sporočili z Policijske uprave Nova Gorica.