Bine Kordež prejel sodbo

Vsi obsojeni v zadevi Merkur so prejeli sodbe. Za Kordeža, Kraševčevo, Brgleza in Kograd Igem so pravnomočne in izvršljive, za Jelovčana je bila sodba razveljavljena.

Objavljeno
26. junij 2013 18.21
R. D., Delo.si
R. D., Delo.si
Vsi obsojeni in njihovi zagovorniki v zadevi Merkur so prejeli sodbe višjega sodišče, razen nekdanji direktor družbe Kograd Igem Oto Brglez, poroča 24ur.com. Sodbo je danes prejel obsojeni nekdanji predsednik uprave Merkurja Bine Kordež, 18. junija nekdanja izvršna direktorica za finance Janja Kraševec in nekdanji član uprave Milan Jelovčan, sodbo so prejeli tudi v Kograd Igemu.

Sodba za Kordeža, Kraševčevo in Kograd Igem je pravnomočna in izvršljiva, prav tako za Brgleza. To pomeni, da bodo Kordež, Kraševčeva in Brglez v kratkem dobili poziv na prestajanje zaporne kazni. Za Jelovčana je bila razveljavljena in zadeva vrnjena v vnovično sojenje. Po besedah njegovega odvetnika Veljka Jana so sledili pritožnim razlogom, da ni bil dokazan direktni naklep. Obenem je razveljavljena odločba o premoženjsko-pravnem zahtevku in stroških kazenskega postopka, o čemer bo sodišče prav tako spet odločalo.

Kordež je pravnomočno obsojen na šest let in pet mesecev, Kraševčeva in Brglez vsak na leto dni in šest mesecev zapora. Sodišče je podjetju Kograd Igem prisodilo kazen v višini 100.000 evrov.