Brez izpita in pijan za volan

Policisti so 48-letnega voznika ta mesec že dvakrat ujeli opitega.

Objavljeno
30. september 2014 13.10
vidic/alkoholizem
J. S., kronika
J. S., kronika

Kranj − Kranjski policisti so včeraj ob pol enajstih zvečer v Prebačevem obravnavali 48-letnega moškega, ki je vozil osebni avtomobil, čeprav ima prepoved vožnje.

Da bi bila mera polna, je bil tudi opit, saj mu je elektronski alkotest pokazal 1,16 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Nazadanje so ga policisti zaradi preveč popitega alkohola obravnavali sredi tega meseca, ko je sukal volan z več kot 1,5 promila alkohola, kar je bil tudi razlog, da avtomobila sploh ne bi smel voziti.

Letos je bilo na gorenjskih cestah že približno 900 pijanih voznikov. Povzročili so okrog 90 prometnih nesreč.

»V izogib tragičnim izgubam in nesrečam zato za volan nikoli ne sedite pod vplivom alkohola in vozite le trezni. Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva. Misel, da bi sedli za volan, opustite tudi, če nimate veljavnega vozniškega dovoljenja, če  se vam izvršuje sankcija prepovedi vožnje ali če zaradi katerega drugega vzroka ne smete voziti motornega vozila. Volan prepustite drugemu, tudi če vam je na primer slabo, ste zaspani ipd.« svetuje Bojan Kos, tiskovni predstavnik kranjske PU.