Britanec kolesaril po avtocesti

Na dolenjski avtocesti zalotili 26-letnega Britanca, ki se je po njej peljal kar s kolesom.

Objavljeno
17. september 2014 13.04
mpi/zeleni most
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Novo mesto - Ko Britanci zapustijo zavetje domovine, se morajo v prometu prilagoditi na vožnjo po levi strani cestišča, saj doma uporabljajo desno stran. Kljub temu, da se tako doma kot tudi v tujini ne smejo s kolesi voziti po cesti rezervirani za motorna vozila ali avtocesti, pa je britanski mladenič v torek avtocesto zamenjal za kolesarsko stezo.

Vozniki, ki so se včeraj popoldan vozili po dolenjski avtocesti, so namreč naleteli na kolesarja, ki se je vozil kar po avtocesti. Eden izmed njih je o tem obvestil policiste, ki so kolesarja izsledili pri izvozu za Trebnje in ga varno pospremili z avtoceste. Izkazalo se je, da gre za 26-letnega državljana Velike Britanije, ki so mu zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog, so sporočili iz novomeške policijske postaje.

V zadnjih dveh letih so sicer policisti kar nekajkrat zalotili turiste, da se s kolesom vozijo po avtocesti, najraje pa imajo očitno dolenjsko avtocesto. Marca letos so ukrepali proti 25-letni in 28-letni Rusinji, ki sta kolesarili na acvtocestnem odseku med Čatežem in Obrežje, lansko poletje pa sta Japonca, stara 65 in 68 let, kolesarila po avtocesti od Čateža proti Krškem.

Lansko leto je na gorenjsko avtocesto zapeljala tudi 81-letna Slovenka, ki pa jo policisti niso kaznovali, saj se je tam znašla po pomoti, temveč so jo le varno pospremili iz avtocest in ji izrekli opozorilo.