Brittina družina ob obletnici izginotja znova v Dubrovniku

Ob obletnici smrti Avstralke Britt Lapthorne bodo njeni starši obiskali Dubrovnik, kjer bodo poskušali rekonstruirati gibanje svoje hčerke v noči, ko je izginila.

Objavljeno
14. september 2009 14.09
Britt je zelo razigrano dekle
Ma. J.
Ma. J.
Dubrovnik - Ob obletnici smrti Avstralke Britt Lapthorne bodo njeni starši obiskali Dubrovnik, kjer bodo poskušali rekonstruirati gibanje svoje hčerke v noči, ko je izginila. To se je zgodilo v zgodnjih jutranjih urah 18. septembra lani, njeno truplo pa so skoraj tri tedne kasneje našli v bližnjem zalivu.

Po poročanju avstralskih medijev si nameravajo Lapthornovi med drugim ogledati tudi nočni klub Fuego, v katerem je mlada Avstralka preživela usodno noč, nato pa je niso več videli. „Rekonstruirali bomo večer, kolikor bo mogoče. Izredno pomembno nam je, da smo tam ravno to noč," je za avstralski Herald Sun povedal Brittin oče Dale.

Avstralski mediji medtem poročajo, da se je na hrvaško policijo usul plaz kritik, potem, ko so v javnost prišle informacije o pomanjkljivi preiskavi Brittine smrti. Hrvaška policija namreč ni zaslišala nekaterih glavnih prič, zaradi česar Avstralska federalna policija razmišlja, da bi preiskavo hrvaške policije preverila.

Ta primer za nas ni končan, čeprav vse kaže na to, da se je Britt Lapthorne ponesrečila," pa je za hrvaški Novi list dejal načelnik urada direktorja policije Krunoslav Borovec in dodal, da se bodo pogovori med hrvaško in avstralsko policijo nadaljevali.